28 / 03 / 2024

Düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları sıfır ve ikinci el konutlar için 0.64 ve 0.74 faiz oranları seçenekleriyle kredi imkanı sunuyor. Peki, konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...



Konut kredisi hesaplama işlemleri gün geçtikçe daha çok merak ediliyor. Kamu bankalarının yeni konut kredisi paketi ile şu sıralar en çok araştırılan konut kredisi hesaplamaları oldu.

Habertürk'te yer alan habere göre; kamu bankaları sıfır ve ikinci el konutlar için 0.64 ve 0.74 faiz oranları seçenekleriyle kredi imkanı sunuyor. Peki, konut kredisi hesaplama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar... 

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi yeni faiz oranları düşük faizle konut almak isteyen vatandaşların gündeminde. 

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Paket içerisinde en çok öne çıkan ise, 12 ay erteleme imkanı da sunulan konut kredisi faizleri. Yeni konut kredisi faiz oranları 2 Haziran'dan itibaren geçerli sayıldı. Eski konut kredilerinin yapılandırılmasına ilişkin ise henüz bir açıklama yaptı.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK, HALKBANK)

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar aylık yüzde 0.64 faizli konut kredisi imkanı sunuyor. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi fırsatı sunuluyor. Konut kredisi başvuruları 2 Haziran’dan itibaren banka şubelerine yapılabiliyor.

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamaya göre konutta kredi miktarına sınırlama getirildi. Üç büyük ilde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye alınacak  konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi imkanı sunulacak. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

Sıfır ve ikinci el konut kredisi hesaplama şu şekilde:

Düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

0.64 faizli konut kredisi çekecekler dikkat! Nelere dikkat edilmeli?

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?


Geri Dön