23 / 04 / 2024

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi hesaplama vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki 0.64 faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? Sıfır ve ikinci el konutlarda ödeme planı nasıl? İşte 0.64 faizli krediye ilişkin detaylar...



Kamu bankaları tarafından konut kredierinin 0.64'e düşürülmesine vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. En düşük konut kredi faiz oranları, yüzde 0,64 ile kamu bankaları tarafından vatandaşlara sağlanıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan ve 15 yıla varan vade ile kredi imkanı sunuluyor. Peki 0.64 faizli klonut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

KONUT KREDİSİ NASIL HESAPLANIR? 

Ziraat Bankası konut kredisi hesaplama işlemi bankanın resmi internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Konut kredisi hesaplama aracı ile, almak istenilen kredi türünü seçerek, kredi tutarı, ödeme sıklığı, vade, faiz oranını belirleyerek ödeme planını oluşturulabiliyor. 

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile kredi kampanyası başlatıldı. 

Bu "tarihi" fırsattan daha geniş kesimlerin yararlanabilmesi amacıyla müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırıldı. 3 büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin liraya kadar kredi çekilebilecek. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük öz kaynak/peşinat oranı uygulamaya alındı. 

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile konut kredisi çekme imkanı sunulacak. 

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Konut kredisi başvurusu kampanyaya katılan bankaların şubelerinden gerçekleştiriliyor. Ayrıca Ziraat Bankası çağrı merkezi aracılığı ile de konut kredisi başvurusu alıyor. 

ZİRAAT BANKASI TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

Ziraat Bankası destek kredisi başvuru sonuçları, son günlerde pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. 3 bin, 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin TL'lik kredi imkanı sunan Ziraat Bankası, 36 ay vade ve 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı sağlıyor. 

Ziraat Bankası kredi başvuru durumunuzu Internet Şube, Ziraat Mobil uygulaması üzerinden öğrenebilirsiniz. 

SIFIR KONUT VE İKİNCİ EL KONUT ÖDEME PLANI

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?

0,64 faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Haziran ayında konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu? 


Geri Dön