27 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Konut kredisi nasıl hesaplanır? sorusu konut kredisi çekecek vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte konut kredisi nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtı...



Konut kredisi nasıl hesaplanır? sorusunun cevabı kredi hesaplamak isteyenler tarafından merak ediliyor.Faiz oranlarının düşmesi ile beraber konut piyasası canlanmaya başladı. Bankalar tek tek konut kredi faizini yüzde 0.99 olarak belirlediğini duyuruyor. Konut sahibi olmak isteyenler güncel konut kredisi faiz oranlarını öğrenmek istiyor. 

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Konut kredileri için hesaplama yaparken, istenen vade ve faiz oranına göre taksit tutarı belirlenir. Bu doğrultuda, ortaya çıkan aylık faiz ve anapara tutarları ödeme planını oluşturacak.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI  

Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına düşürdü. Ziraat Bankası, 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredi faizini yüzde 0.99 olarak belirledi.

Ziraat Bankası'nın yaptığı açıklamaya göre, kredi faiz oranları 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere düşürüldü.

Yapılan açıklamaya göre; konut kredisi faiz oranları, 500 bin liraya kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin 1 - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 şeklinde belirlendi.Tüketici kredisi faiz oranları ise, bankadan maaş alan müşteriler için azami 60 ay vadeyle aylık 1,49, diğer müşteriler için ise aylık 1,59 şeklinde belirlendi. 
 
Ziraat Bankası'ndan sonra Vakıfbank da 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a indirdi.

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde yer alan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonra ise almak istediğiniz kredi türünü seçin. Daha sonra kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacak.


HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI  

Konut kredisi faiz oranları geriledi. Halkbank 180 ay vadeli konut kredisi için faizi yüzde 0,99'a indirdi.


VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Vakıfbank konut ve bireysel kredi faizlerini düşürdü.. Vakıfbank 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a indirdi.

VAKIF KATILIM KREDİ FAİZ ORANLARI

Vakıf Katılım, konut finansmanında 250 bin lira için 180 aya kadar olan vadelerde kar oranını aylık yüzde 0,99 seviyesine düşürdü.

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

-Nüfus cüzdanı

-Adresi gösterir ikametgâh veya son üç aya ait fatura

-Satın alınacak konuta ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu

-Gelir durumunu gösteren belge;

-Eğer ücretli olarak çalışıyorsanız; 1 aydan eski olmayan, maaşta haciz/kesinti olup olmadığına dair bilgileri ve işyeri sicil numarasını içeren gelir yazısı, 2 aydan eski olmayan bordro belgesi.

-Serbest meslek sahibi ya da şirket ortağıysanız; Güncel vergi levhası ve yıllık gelir vergisi beyannamesi veya güncel işletme hesap özeti

-Emekliyseniz; SGK’dan alınan emekli aylığı bildirim yazısı veya Emekli Sandığı’ndan emekli olunması durumunda emekli tanıtım kartı. Emekli kişi aynı zamanda çalışıyor ise, yukarıdaki belgelere ek olarak işyerinden alacağı bordro ya da gelir yazısı ile işveren tarafından SGK destek priminin ödendiğini gösterir belge.

-Gelir durumunuzu ve evraklarınızı inceleyen banka, eğer tüm koşulları sağlıyor iseniz kredi işlemlerinizi başlatır.

 

En uygun konut kredisi dosya masrafı hangi bankada?

Konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

Hangi bankalar 0.99 konut kredisi veriyor?


Geri Dön