20 / 04 / 2024

Konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

Konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

Konut alacak vatandaşların en çok arattığı konulardan biri de konut kredisi faiz oranları. Peki konut kredisi nedir? Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir



Konut alacak vatandaşların en çok arattığı konulardan biri de konut kredisi faiz oranlarındaki son durum. Peki konut kredisi nedir? Konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir? Ahaber'de yer alan habere göre, konut kredisi, satın alınacak olan evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişiyor. Konut kredisine başvurabilmek için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekli. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra ise artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz konutun değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekli. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin yüzde 70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan yüzde 25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi yapabilirsiniz.

 

Hangi bankalar 0.99 konut kredisi veriyor?

Konut kredisi başvurusu için gerekli şartlar ve belgeler!


Geri Dön