28 / 03 / 2024

Konut kredisi transferi nasıl yapılır?

Konut kredisi transferi nasıl yapılır?

Konut kredisi transferinde bazı bankaların düşük faiz oranlarına sahip olması kredi kullanmış olan vatandaşları düşündürüyor. Peki konut kredisi transferi nasıl yapılır?



Konut kredisi transferinde bazı bankaların düşük faiz oranlarına sahip olması konut kredisi kullanmış olan vatandaşları düşündürüyor. Peki bu transfer sürecinde neler yapmanız gerekiyor? İşte Konut kredisi yapılandırma ve konut Kredisi transferleri hakkında merak edilenler... 

Önceden kullanılan konut kredileri Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'na transfer olabiliyor. A bankasından B bankasına konut kredisi aktarması yaparken dikkatli olunması gereken nokta ise iki kredi arasında faiz açısından elde edeceğiniz kar oranları.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre, bir dönem hayli yüksek olan kredi faiz oranlarının şimdilerde düşmesiyle beraber yeni bir soru akıllara geldi. Kredi faizleri yüksek iken kredi alan vatandaşlar kredi borçlarının yapılandırılmasını istiyor. Peki konut kredisi transferi nasıl yapılır?

Hangi bankalardan Konut Kredisi transferi yapılabiliyor?

Önceden kullanılan konut kredileri Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'na transfer olabilir. A bankasından B bankasına konut kredisi transferi yaparken dikkatli olunması gereken noktada  iki kredi arasında faiz açısından elde edeceğiniz kar oranları.  Karlı olduğunuzu hesaplamanız gerekli. Şuanda elinizdeki krediyi transfer edeceğiniz bankada ödeyeceğiniz faiz tutarı bazı durumlarda ödemeniz gereken yüzde 1 ya da yüzde 2 erken kapama cezasını aşıyorsa kredi transferini yapmalısınız. A Bank'tan B Bankası'na kredi transferi yaparken kredi taksitlendirmesinde de değişiklik yapabilirsiniz ve kredi taksitlendirme seçeneğinizi daha da aza indirebilirsiniz. Bu da aylık ödemelerde daha az zorlanacağınızı garanti eder.Faiz indirimi ile oldukça avantajlı duruma gelen 3 kamu bankasına (Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank) hangi bankalardan transfer yapılmalı?

.
Bu bankaların listesi;

Akbank

Altenatifbank

Anadolubank

Denizbank

QNB Finansbank

Şekerbank

Tekfen Bank

ICBC Turkey Bank A.Ş.

ING Bank

Türk Ekonomi Bankası (TEB)

Ziraat Bankası

Garanti Bankası (Garanti BBVA)

Halkbank (Halk Bankası)

İş Bankası

Vakıflar Bankası (Vakıfbank)

Yapı ve Kredi Bankası


Hangi bankalar Konut Kredisi transferi yapıyor?

Şuanı göz önünde bulunduracak olursak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'a konut kredisi transferi yaparsanız oldukça karlı oluyorsunuz. Çünkü bu bankalar diğer bankalara göre daha az faiz oranına sahip. Faizsiz bankacılık sloganı ile hareket eden bu iki katılım bankası (Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım) yüzde 0,99 kar oranı ile birlikte 180 aya kadar taksit seçeneği ile Konut Kredisi transferi seçeneğini sizlere sunuyor.

Kredimi başka bankaya taşımak istiyorum

Bu talep ile sık sık karşılaşılan günlerin içerisindeyiz. Bu anda kredinin çekildiği bankalar kredinin erken kapatılması halinde belirli bir kesinti yapıyor ve erken ödeme cezası olarak krediyi bir kerede ödemek isteyenlerden de ücret alıyor. Erken ödeme cezası yaklaşık olarak yüzde 1 veya yüzde 2 civarında. Tüm bu ödeme ve ceza ücretleri dahil olunca tüketicinin krediye toplam maliyeti v verilen faiz oranlarından avantajlı ise refinansman olarak yani konut kredisi transferi yapılıyor.

Konut Kredisi transfer ve taşımada gerekli evraklar neler?

Bankalar, taşıma ve transfer kredilerinde de konut kredisinde talep ettikleri fiyatları yeniden talep ediyor. Dosya masrafı, sigorta, ekspertiz ücretleri gibi konuların da konut kredisinden bir farkı bulunmuyor. İstenen belgeler de şu şekilde; Krediye konu olan ve satın alınacak olan konutun tapusunun fotokopisi, Kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet vb.) Aylık gelir belgesi. Bu belgelere ek olarak sizden son 3 ay içerisinde alınan ikametgah belgesi veya son 3 ayda adınıza düzenlenmiş olan elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası da talep edilebilir.

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

Güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı olan yüzde 1.28 üzerinden 150 binTL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 sene vadede aylık taksitleri yaklaşık 3 bin 600 TL, 10 yıl vadede 2 bn 450 TL' ye denk karşılık geliyor. 10 yıl vadeli konut kredisinin toplam geri ödemesi yaklaşık 294 bin TL oluyor.

KONUT KREDİSİ ALANİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekli. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge istenir. Düzenli bir geliriniz olması durumunda başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu sebebiyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmiyor. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse işte o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

 

Konut kredisi faiz indirimleri inşaata güveni yükseltti!

Faiz indirimleri sonrasında konut kredilerinde son durum!


Geri Dön