26 / 04 / 2024

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır?

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır?

Üç kamu bankası ortak açıklama yaparak, piyasadaki ortalama faizlerin altında oranlarla konut kredisi paketi sunulacağını açıkladı. Konut kredisinde faizler 0.64'e düşürüldü. Peki 0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır? İşte detaylar...



Yeni kredi destek paketinin açıklanmasıyla beraber konut kredilerinin detayları merak ediliyor. Kamu bankaları tarafından vatandaşlara sağlanan konut kredisi destek pfırsatları sunuluyor. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank'ın konuk kredisi başvuru koşullarını ve başvurular için gerekli işlemler neler? Konut kredisi nasıl alınır? İşte 0.64 faiz oranlı konut kredisi başvuruları...

Üç kamu bankası tarafından vatandaşlara yeni bir konut kredisi kampanyası başlatıldı. Konut sahibi olma planları yapan binlerce kişi konut kredisinde faiz oranlarını ve başvuru koşullarını merak ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank üzerinden konut kredisi için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar, 12 aya varan ödemesiz dönemden ve 180 aya varan vade fırsatlarından faydalanabilecek. İşte 0.64 faiz oranlı konut kredisi başvuruları hakkında merak edilenler...

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? KREDİ NASIL ALINIR?

Sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile kredi imkanı sunulacak. Sıfır konut almak için 100 bin TL’lik konut kredisi çeken bir vatandaş, 12 ay ödemesiz dönem seçeneğini kullanırsa 15 yılın sonunda toplamda 171 bin 184 TL geri ödeyecek. 

Sıfır konut ödeme tablosu:

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır?

Müşteri başına verilebilecek kredi miktarına kısıtlama getirildi. Üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL'ye kadar konut kredisi alınabilecek. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı bulunuyor.

Başvurular, bankaların şubeleri üzerinden yapılacak.

İkinci el konut satın almak için 100 bin TL kredi çeken bir vatandaş, 12 ay ödemesiz dönem seçeneğini kullanırsa 15 yılın sonunda toplamda 183 bin 925 TL’lik geri ödeme yapacak. 

İkinci el konut ödeme tablosu:

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl alınır?

Üç kamu bankası ortak açıklama yaparak, piyasadaki ortalama faizlerin altında oranlarla konut, taşıt, sosyal hayat ve tatil kredisi paketlerinin başlatıldığını duyurmuştu. Paketlerle, koronavirüs sebebiyle yavaşlayan ekonomiyi canlandırmak ve sektörlere can suyu olmak hedefleniyor.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faiz oranları değişti! 

Avantajlı konut kredisinde şartlara dikkat!

Emlak Konut GYO faizleri 0.69’a çekti!

 


Geri Dön