25 / 04 / 2024

0,64 faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

0,64 faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, ekonomik anlamda sıkıntıları da beraberinde getirirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni paket, hem konut hem de otomobil piyasasını hareketlendirdi.  Peki 0,64 faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hem ülkemizde hem de dünyada ekonomik anlamda hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Sabah'ta yer alan habere göre, bu noktada, konut ve araç piyasaları oldukça durgun bir dönemden geçiyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni paket ile beraber düşük faiz oranlarıyla ev ve araba almak daha kolaylaştı. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarından sıfır daireler için yüzde 0.64, ikinci el daireler içinse yüzde 0.74 oranında faizler kullandırılıyor. Taşıt kredisi faiz oranı da sıfır araçlarda yüzde 0.49 - yüzde 0.69 arasında değişirken ikinci el araçlarda faiz oranı yüzde 0.82 olarak dikkat çekiyor. Peki 0,64 faiz oranlı konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Öncelikle satın almaya karar verdiğiniz konutun tapusunun fotokopisini veya fotoğrafını alıyorsunuz. Konut için ne kadar kredi kullanmaya karar verdiyseniz tapu fotokopisi ile birlikte Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım ya da Ziraat Katılım bankalarından birine gidiyorsunuz. Müşteri temsilcinize kullanmak istediğiniz kredi miktarını söyleyip, tapunun krediye uygun olup olmadığını kontrol ediyorsunuz. Eğer herhangi bir sorun yoksa, krediniz ön onaydan geçiyor eve eksper geliyor, eksperin onayından sonra da başvurunuz sonuçlanıyor.

HALKBANK FAİZ ORANLARI:
Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI:
Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64

AKBANK FAİZ ORANLARI
Konut kredisi: 0.92

 

Bankaların konut kredisi faiz oranları ne oldu Haziran 2020?


Geri Dön