24 / 04 / 2024

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesiyle birlikte, ödeme planları araştırılmaya başlandı. Faiz indiriminden önce kredi çekenler ise yapılandırma çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki 0.64 faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...



Konut kredisi hesaplama ve yapılandırma konuları, kamu bankalarının açıkladığı yeni kampanya ile ev almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın sıfır ve ikinci el konutlar için ayrı ayrı belirlediği faiz oranları için ayrıca peşinat oranı da yüzde 10 olarak açıklandı. Habertürk'te yer alan habere göre; bir diğer merak edilen de faiz indiriminden daha önce kredi çeken vatandaşlar için yapılandırma çıkıp çıkmayacağı ile ilgili. 

Kamu bankaları sıfır konutlar için 15 yıla kadar aylık yüzde 0.64 faizli kredi imkanı tanıyor. İkinci el konutlar için ise 15 yıl vade ve aylık yüzde 0.74 faizli kredi fırsatı sunuluyor. Konut kredisi başvuruları 2 Haziran’da başladı, başvurular banka şubelerinden yapılıyor.

KONUT KREDİSİ İÇİN 750 BİN LİRALIK ÜST LİMİT

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan yapılan ortak açıklamaya göre konutta kredi miktarı sınırlandırıldı. Üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi çekme imkanı tanınacak. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacak.

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

0,64 faizli konut kredisine nasıl başvuru yapılır?

Kamu bankalarından konut kredisi çekenler dikkat!

Düşük faizli konut kredisi fiyatları nasıl etkiledi?


Geri Dön