18 / 04 / 2024

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?



Konut kredisi çekerek konut satın alan vatandaşların kredi maliyet oranları, faiz oranlarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. 

Konut kredilerindeki faiz indirimi açıklamasından sonra daha önce bankalardan konut kredisi çeken vatandaşlar kredilerde yeni faiz oranlarına göre yapılandırma olup olmayacağını merak ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; bu konuda bankalardan henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Fakat konut kredisinde yeni faiz oranları ile başvurunun başlamasından sonra yapılandırmanın başlaması öngörülüyor. 

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentileri yükseldi. Konut kredisinde, faiz oranları düştüğünde tüketici düşük faizden kredisini ödemek istiyor. Bu durumda tüketicinin ödemekte olduğu kredi borcu kapatılıyor, düşük faizden yeni bir kredi çekiliyor. Bu işleme yeniden yapılandırma deniyor. Kredide yapılandırma daha önce yüksek faizle kredi çeken bir kişinin, faiz indikten sonra kalan borcunun yeni faiz oranına göre hesaplanması işlemine deniyor. 

EYLÜL AYINDA KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA MÜJDESİ HENÜZ YOK

Geçtiğimiz dönemlerde devlet bankalarından tarihi kredi kampanyaları gelmiş olsa da yapılandırma için bit adım atılmadı. Bu dönemde de bankalar müşterilerine yüzde 1.00 bandının üzerinden transfer kredisi fırsatı sunuyor. En düşük yapılandırma kredisinde faiz oranı 1.07 oldu. Bu kredi oranı ise 1850 kredi puanı olan müşterilere QNB Finansbank tarafından yapıldı. 

İŞ BANKASI KONUT KREDİLERİNİ YAPILANDIRDI

Bu dönemde İş Bankası tarafından atılan adım en dikkat çekici olan imkan oldu. Banka konut kredisinde faiz oranlarını yüzde 0.87 seviyesine çekti ve bu oranla kredi yapılandırma gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaş kredilerini İş Bankası'na taşıdı.

Konut kredisi faizleri Eylül'ün ilk haftasında ne oldu?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları düşecek mi?


Geri Dön