26 / 04 / 2024

Konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Yüksek faiz oranları ile kredi çekenler bankalar tarafından başlatılan 0.99 konut kredisi kampanyası ile yapılandırma müjdesi beklemeye başladı. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte tüm merak edilenler...



Yüksek taksitlerle ödedikleri kredi faizlerinden bunalan vatandaşlar ''konut kredisi yapılandırma olacak mı'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında faiz indirimi kararı alan ve bununla birlikte bankalarını faiz oranları büyük oranda indirime gitti. Birçok banka konut kredilerinde faiz oranını yüzde 1.50 seviyesinden yüzde 0.99’a düşürdü. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; faiz oranlarının düşürülmesiyle yüksek faizlerle konut kredisi çeken banka müşterilerileri yapılandırma müjdesinin gelmesini beklemeye başladı. 

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA OLACAK MI?

Henüz bir konut kredisi yapılandırma söz konusu değil. Faiz oranları düşürülmeden önce konut kredisi çeken vatandaşların taksit ödemeleri aynı faiz oranı üzerinden devam ediyor. Yüksek faizlerle konut kredisi çeken vatandaşlar ise bankalardan gelecek müjdeyi bekliyor.

KONUT KREDİSİ GÜNCEL FAİZ ORANLARI 

ZİRAAT BANKASI 

Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına indirdi. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredi faizini yüzde 0.99 olarak belirledi.

HALK BANKASI

Konut kredisi faizleri geriledi. Halkbank 180 ay vadeli konut kredisi için faizi yüzde 0,99'a düşürdü.

VAKIFBANK

Vakıfbank konut ve bireysel kredi faizlerini indirdi. Vakıfbank 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a düşürdü.

VAKIF KATILIM BANKASI

Vakıf Katılım, konut finansmanında 250 bin TL için 180 aya kadar olan vadelerde kar oranını aylık yüzde 0,99 seviyesine indirdi.


 


Geri Dön