16 / 04 / 2024

Konut kredisi sektöründe kredi hacmi 45,4 milyar lira oldu

Konut kredisi sektöründe kredi hacmi 45,4 milyar lira oldu

Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran, Grand Yükseliş Otel'de düzenlenen Garanti Mortgage Emlak Ofisleri Semineri konuştu



Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran, konut kredisi sektöründe kredi hacminin 2010'un ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 7 büyüyerek, 45,4 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Grand Yükseliş Otel'de düzenlenen Garanti Mortgage Emlak Ofisleri Semineri'nde konuşan Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran, mortgage alanında pazar lideri durumunda olduklarını, 2007 yılının Ağustos ayından bu yana Mortgage ve Emlakçı Seminerleri'yle bugüne kadar 26 ilde yaklaşık 3 bin emlakçıyı konut sektöründeki uygulamalar hakkında bilgilendirdiklerini belirtti.

Konut sektöründeki talebin 2009'un son çeyreğinden bu yana giderek arttığını ifade eden Onaran, "Konut kredisi sektöründe, kredi hacmi 2010'un ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 7 büyüyerek 45,4 milyar liraya ulaştı. Garanti ise bu dönemde sektör büyümesinin üzerinde bir oranla yüzde 10'luk bir büyüme göstererek liderliğini devam ettirdi. 2010'da sektörün yüzde 20'lerin üzerinde büyüme kaydederek, 52 milyar liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Garanti Mortgage Satış Koordinasyon Müdürü Ömer Orbay da bazı Avrupa ülkelerinde emlakçılık yapanların aynı anda da müşteriye finansal yönden danışmanlık yaptığını tutsat (mortgage) alanında da yol gösterdiğini söyledi.

Orbay, Türkiye'de ise bu alanın pek bilinmediğini ancak bu uygulamanın da ülkemizde yavaş yavaş oturtulmaya çalışıldığını, bu tür seminerlerle emlakçılara mortgage hakkında bilgilendirmede bulunduklarını açıkladı.

Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu da emlakçılık sektöründe bazı sorunlar yaşadıklarını bildirdi. Hacıoğlu, eksper rapor süresinin uzun olması ve kredi kullandırmalarda bankalarla da sıkıntı yaşadıklarını belirterek bu sorunların aşılması için iş birliğinin yapılabileceğini kaydetti.

Seminer, mortgage uzmanlarının emlakçıları bilgilendirmesiyle devam etti.
AA


Geri Dön