19 / 03 / 2024

Konut kredisi taksitleri gelire göre belirlenmeli!

Konut kredisi taksitleri gelire göre belirlenmeli!

Konut kredisi faizlerinin düşmesi, konut satışlarını artırdı. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, kredi kullanmak için doğru zaman olup olmadığını araştırıyor...



Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle vatandaşlar, erteledikleri konu talepleri için harekete geçmeye başladı. 

Vatandaşlar, konut almak ve kredi kullanmak için doğru zaman olup olmadığını araştırıyor. 

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut kredisi çekerken dikkat edilmesi gerekilenleri kaleme aldı. 

İşte Özlem Denizmen'in yazısı...

SORU: Bu ev alma fırsatından ben de yararlanmak istiyorum. 100 bin lira birikmiş param, 10 bin lira civarında kredi kartı borcum var. Sizce ev almalı mıyım? Ev fiyatları da yükseldi. Bir yandan da daha fazla kira ödemek istemiyorum. Kararsız kaldım. ● Sadık

CEVAP: 1. Önce 10 bin liralık kredi kartı borcunu öde. 2. Maaşının yüzde 40’ı kaç paraya denk geliyorsa aylık kredi ödemelerin o kadar olsun. Örneğin; aylık gelirin 5.000 TL ise yüzde 40’ı 2.000 TL eder. Bu, konut kredisi için aylık ödeyebileceğin para. 3. Yani; bankadan çekeceğin kredinin tutarı buna uygun olsun.

Konut kredisi faiz oranları Temmuz'un ilk haftasında ne oldu?

0.64 faizli konut kredisi çekecekler dikkat! Nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön