25 / 04 / 2024

Konut kredisinde en avantajlı bankalar hangileri?

Konut kredisinde en avantajlı bankalar hangileri?

Haziran ayından itibaren kamu bankaları başta olmak üzere bankaların uyguladığı düşük faiz oranları konut ve inşaat sektörünü hareketlendirdi. Peki faizler daha da düşecek mi? Hangi banka ne kadar faiz uyguluyor?



Koronavirüs salgınının bütün sektörlerde yol açtığı durgunluktan sonra Haziran ayında başlayan normalleşme süreci özellikle konut sektörünü hareketlendirdi. 

Mynet'te yer alan habere göre; başta kamu bankaları olmak üzere bankaların ekonomiyi canlandırmak için verdiği düşük faiz oranlarından konut alım satım işlemleri de faydalandı. Peki faizler daha da düşecek mi? Hangi banka ne kadar faiz uyguluyor?

Haziran ayından itibaren kamu bankaları başta olmak üzere bankaların uyguladığı düşük faiz oranları konut ve inşaat sektörünü hareketlendirdi. Son yıllarda durgunlaşan inşaat sektörüne koronavirüs salgınının da darbe vurması ile beraber sektörü hareketlendirdi için devlet desteği gündeme geldi. 

Kamu bankaları olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası başta olmak üzere başlatılan kampanyalar özellikle ikinci el konut satışlarını kayda değer şekilde yükseltti ve karlı duruma getirdi. Dolayısıyla konut almak isteyen vatandaşlar bu fırsatı değerlendirmek için en uygun kampanyaları ve evleri araştırıyor. Kamu bankalarının başlattığı kampanyada sıfır konut satın almak daha karlıydı. Fakat TÜİK istatistiklerine göre ikinci el konutların alımı sıfır konutların alımını neredeyse ikiye kat artırdı. 

HANGİ BANKA NE KADAR FAİZ UYGULUYOR?

EMLAK KONUT GYO:

Kamu bankalarının öncülüğünde başlayan kampanya için ikinci hamle Emlak Konut GYO tarafından "Hayallerini Erteleme Türkiye" başlatılan kampanyayla geldi. Kampanya kapsamında özel sektör işbirliğiyle yapılan projelerde ödemeler 24 ay boyunca başlamayacak ve faiz oranı 0.79 olacaktı. Bankaların desteğiyle faiz oranı 0.69'a düşürüldü. 1 milyon TL'ye kadar olan konutlarda yüzde 0.69 faiz oranı uygulanacak fakat daha üst fiyatlar için oran 0.79 olarak uygulanacak. Kampanya Emlak Konut GYO'nun toplamda 10 bin konutluk 26 projesi için kısa bir süre geçerli sayılacak. 

HALKBANK, VAKIFBANK, ZİRAAT BANKASI:

Üç kamu bankası da devlet desteği politikası doğrultusunda benzer konut kredisi paketleri hayata geçirdi. Paketler bazı illere göre değişse de faiz oranı sıfır ve ikinci el konutlar için aynı şekilde düzenlendi. Sıfır ve ikinci el konutlar için en fazla 500 bin TL'ye kadar ve en çok 180 ay vade ile konut kredisi sunan bankalar ödeme başlangıç tarihini 12 ay erteleme fırsatı da sunuyor.

Kamu bankaları üç büyük şehir için azami kredi miktarını da artırdı. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de azami kredi tutarı 750 bin TL olarak belirlendi. 

Faiz oranı ise sıfır konutlarda yüzde 0.64, ikinci el konutlarda ise yüzde 0.74 olarak düzenlendi. Minimum vade ise 13 ay olarak belirlendi. 

ING BANK:

Yüzde 0.79 faiz oranıyla maksimum 1 milyon TL kredi fırsatı sunuyor. 

AKBANK:

Maksimum 2 milyon TL olan kampanyanın faiz oranı yüzde 0.85.

İŞ BANKASI:

Maksimum 500 bin TL olan kampanyada faiz oranı yüzde 0.87.

Mayıs 2020'de 16 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Konut kredisi çekenler dikkat!


Geri Dön