27 / 04 / 2024

Konut kredisinde en uzun vade kaç aydır?

Konut kredisinde en uzun vade kaç aydır?

Konut kredisi almak isteyen kişi, kendisine en uygun olan herhangi bir bankadan kredi alabiliyor. Peki, konut kredisinde en uzun vade kaç aydır?



Konut kredisinde en uzun vade kaç aydır?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ile alınan ev banka tarafından ipotek olarak alınıyor.  Borç bitene kadar ev bankaya ait oluyor. Bu süre boyunca kredi ödemelerinin aksaması ya da yapılmaması durumunda banka, evi satıp borcunu alabiliyor. 


Aylık gelirinin olduğu ispatlayan herkes konut kredisi kullanarak konut sahibi olabiliyor. Kredi verilirken dikkat edilen hususlar arasında kişinin daha önce kredi kullanıp kullanmadığı oluyor. 


Bankalar tarafından gerçekleştirilen işlemler doğrultusunda konut kredisi dosya masrafı talep edebiliiyor.  Kredide de dosya masrafı kredi faizine göre hesaplanıyor ve kredi türüne göre değişiklik gösteriyor. 


Bankalar tarafandan ödenmesi istenen masrafların açıkça belirtilmesi gerekiyor, açıkça belirtilmeyen masrafların ise geri iadesi söz konusu oluyor.  

Konut kredisi almak isteyen kişi, kendisine en uygun olan herhangi bir bankadan kredi alabiliyor. 


Konut kredisinde en uzun vade kaç aydır?

Türkiye genelinde bankalar en az 3 ay, en fazla ise 300 aya varan vadelerle konut kredilerini tüketicilere kullandırabiliyor. 


Ev fiyatının ne kadarı için konut kredisi alınabilir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön