29 / 03 / 2024

Konut satışları üçüncü çeyrekten itibaren artacak!

Konut satışları üçüncü çeyrekten itibaren artacak!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, birinci çeyrekte konut satış rakamlarının 2019'un ilk çeyreğinin yüzde 33 üstünde olduğunu belirtti. Tandoğan, "Dördüncü çeyrekte ise bekleyen talebin geri gelmesini bekliyoruz" dedi...



Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, emlak piyasasının, mevcut verilere göre, yeni tip koronavirüs salgınından pek fazla etkilenmediğine dikkat çekerek, "Salgının gerçek etkisinin ancak ikinci çeyrekte görülebileceğini düşünüyoruz. Üçüncü çeyrek toparlanma süreci olacak. Dördüncü çeyrekte ise bekleyen talebin geri gelmesini ve satış rakamlarının yukarıda kapanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Konut satışları üçüncü çeyrekten itibaren artacak!

Online basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, bir yıllık dönemi kapsayan Mart ayı emlak endeksi verilerinin hem büyükşehirler hem de yurdun genelinde satılık konut piyasasındaki hareketliliği gösterdiğini belirtti. 

Tandoğan, "Bugün hepimizin birincil önceliği sağlık ancak hayatımız biraz daha normale döndükçe uzun zamandır bekleyen talebin harekete geçeceğini öngörüyoruz. Özellikle müstakil ev, şehir dışındaki konutlar ve arsa taleplerinin bugünlerde bile arttığını gözlemlemekteyiz. Son 2 haftadır satılık yazlık aramalarında da neredeyse 2 katına yakın bir artış görüyoruz." şeklinde konuştu.

Hürriyet Emlak'taki tüm ilanlar baz alınarak oluşturulan Emlak Endeksi verilerine göre, satılık konut piyasası fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken Tandoğan, şöyle konuştu: 

"5 büyük ilde fiyatların en çok yükseldiği şehir yüzde 22 ile Antalya oldu. Antalya'yı yüzde 11 ile İstanbul ve İzmir, yüzde 8 ile  Ankara  ve Bursa izledi. İstanbul satılık konut piyasasında dikkati çeken ilçeler Sancaktepe, Başakşehir, Büyükçekmece ve Pendik oldu. İzmir, her dönem olduğu gibi satılık konut piyasasındaki hareketliliğini geçtiğimiz dönemde de korumaya devam etti. Narlıdere yüzde 20, Seferihisar yüzde 20 ve Güzelbahçe yüzde 19 arttı. Antalya da diğer büyükşehirler gibi alıcısına kazandırmayı sürdürdü. Konyaaltı yüzde 29, Alanya yüzde 28, Kemer yüzde 23 ve Kepez yüzde 20 ile Antalya'nın öne çıkan lokasyonları oldu."  

Birinci çeyrekte konut satış rakamlarının 2019'un ilk çeyreğinin yüzde 33 üstünde olduğuna vurgu yapan Tandoğan, "Emlak piyasası, mevcut verilere göre, Kovid-19 salgınından pek fazla etkilenmedi. Salgının gerçek etkisinin ancak ikinci çeyrekte görülebileceğini düşünüyoruz. Üçüncü çeyrek toparlanma süreci olacak. Dördüncü çeyrekte ise bekleyen talebin geri gelmesini ve satış rakamlarının yukarıda kapanmasını bekliyoruz" dedi.


Geri Dön