20 / 04 / 2024

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Son yıllarda Ankara’da konut satışları artışı ülke ortalamasının üzerine çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre başkent Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL. 




Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyetlerini devam ettiren www.endeksa.com’un hazırladığı güncel verilerine göre Ankara’da gelişen bölgelere bakıldığında Çankaya ilçesinde özellikle Çayyolu ve Yaşamkent, Etimesgut ilçesinde Bağlıca, Gölbaşı ilçesinde İncek semtlerinin ve Yenimahalle ilçesinin öne çıktığı açıklanıyor. 

 

Konut satışlarında liste başı olarak belirtilen Ankara'da Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL/metrekare, ortalama konut fiyatı 245 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 16 yıl. 

 

Ankara'da konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Çankaya. görülüyor. Çankaya’da ortalama konut satış fiyatı 2 bin 725 TL/metrekare, ortalama konut fiyatı 390 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 20 yıl.

 

Ortalama değerlerle Çayyolu’nda konut satış fiyatı 3 bin 350 TL/metrekare, konut fiyatı 650 bin  TL, yatırımın geri dönüş süresi 25 yıl. Yaşamkent’te ise konut satış fiyatı 3 bin 200 TL/metrekare, konut fiyatı 550 bin TL, geri dönüş süresi 22 yıl olarak açıklandı. 


Geri Dön