19 / 04 / 2024

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Mimar Osman Dağ, konut alıcılarının dikkat etmesi gereken noktalara değindi. İşte konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta...



Konut alıcılarının ihtiyaçlarını, bütçelerin ve isteklerini belirledikten sonra doğru konut tercihini yapabilmek için bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Mimar Osman Dağ, konut alıcılarının dikkat etmesi gereken noktalara değindi. İşte konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta...

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

1. Kat planlarının iyi araştırılması gerekiyor

Mimar Osman Dağ'ın verdiği bilgilere göre, konut almadan önce mimari projesi çizilen ve onaylanan her bir katın tüm bilgilerinin yer aldığı kat planlarının iyi araştırılması gerekiyor. Konut alıcılarını yakından ilgilendiren kat planlarında ilgili gayrimenkulün her katının kullanım alanları, konumu, odaları, amaçları, niteliği ayrıca her katta yer alan bağımsız bölümlerin kat mülkiyetine esas numaraları bulunur. Sahip olunmak istenen gayrimenkule ait tüm bilgiler bu planda yer alır. Yatırımcılar yeni konut almadan önce mutlaka kat planlarını araştırmalı.

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

2. Konut doğru lokasyonda seçilmeli

Gayrimenkul yatırımı gerçekleştirmek, kişiler ve ailelerin bugünkü ihtiyaçlarının dışında gelecekte doğabilecek ihtiyaçlarını da karşılamalıdır. Bu nedenle lokasyon büyük önem taşıyor. Hastaneye, alışveriş yerlerine, iş merkezlerine, okullara, yakınlık kullanıcıların sağlık ve refahı için büyük önem taşıyor. Özellikle büyük şehirlerde yolda geçirilen sürenin azlaması ve kişilerin kendilerine, ailelerine ayırdıkları zamanın artması için doğru lokasyonlu konutlara yönelmek kişinin hayat kalitesini de artırır.

Konut seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

3. İnşaatı yapan firmanın referansları büyük önem taşıyor

Mimar Osman Dağ'a göre maddi ve manevi büyük bir yatırım aracı haline gelen gayrimenkul alımında inşaatı yapan firmanın güvenilirliği büyük önem taşıyor. Planlanan konut alınmadan önce mutlaka ilgili inşaat firmasının önceki işleri, referansları, projeleri, kalitesi zamanında teslim edip etmediği de öğrenilmeli.

Mimar Osman Dağ önemli kararlar arasında yer alan konut seçiminin dikkatli yapılmadığı zaman kötü sonuçlar elde edilebileceğini kaydederek, konut yatırımı yapacak kişilerin araştırmalarını çok iyi yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında lider Türkiye!


Geri Dön