24 / 04 / 2024

Konut sektörü devletten yeni destekler bekliyor!

Konut sektörü devletten yeni destekler bekliyor!

Hükümet inşaat sektöründeki durgunluğa karşı yeni önlemler için harekete geçti. Sektör ise daha fazla adım bekliyor.



Konut sektörüne ilişkin son günlerde durgunluğa işaret eden birçok veri gelirken, hükümet büyümenin ana kaynağı inşaata destekleri de artırıyor. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda “torba tasarı” olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. 

Yapılan yeni düzenlemeye göre, kendisine ait bir konutu olmayanlar, ilk ve tek konut satın almaları halinde desteklenecek. Konut hesabı sisteminin daha etkin hale getirilmesi için, konut alımındaki yüzde 20 olan devlet katkısı yüzde 25’e çıkarılacak. Devlet katkısı ödemesi, azami 20 bin lirayı geçemeyecek.

Sektör temsilcileri de devletten daha fazla destek beklentisi içinde. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği yaptığı açıklamada “Sektör yükselen maliyetlere karşı ilave destekler bekliyor. Bunun başında KDV düzenlemesinin kapsamının genişletilmesi var. En yüksek KDV alacağı olan sektörlerden biriyiz. Konut kredi faizini gelir vergisinden mahsup edilebilmesi imkânı çok önemli. Yabancıya konut satışının beklenen faydayı vermesi için Exim Bank imkânlarından gayrimenkul sektörünün faydalanması da önemli taleplerimizden birisi. Konut kredileri ve inşaat sektörü konusunda ihtisaslaşmış bir bankanın sektörün gelişimine katkı vereceğini düşünüyoruz” dedi. 
 


Geri Dön