20 / 04 / 2024

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

İstanbul’da üniversite kayıtlarının başlamasıyla beraber öğrencilerin barınma telaşı başladı. Bazı aileler kayıttan vazgeçmeyi bile düşünür halde. Herkes fiyatlardaki fahiş artışlardan şikayet ediyor.



Üniversite kayıtlarının başlamasıyla beraber öğrencilerin barınma telaşı başladı. İstanbul'da konut kirası ve yurt fiyatlarına gelen yüksek zamlar öğrencilerin tepkisine sebep oldu. Bazı veliler, "Öğrenci fiyatlar yüzünden mağdur olacak. Aileler bu yüzden kayıt yapmaktan vazgeçebilirler" diye konuştu.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; üniversitelerin yüz yüze eğitime geçme kararıyla beraber, derslerin başlamasına sayılı günler kala İstanbul'da öğrenci hareketliliği çoğaldı. Kayıt yaptırmak için şehre gelen öğrenciler kalacak yer bulmaya çalışıyor. Kovid-19 salgını süreciyle beraber ülke genelinde olduğu gibi İstanbul'da da konut kirası ve yurt fiyatlarında ciddi yükselişler kaydedildi. Bütçelerine uygun kalacak yer bulamayan öğrenciler ve aileleri yapılan artışlara tepki gösterdi. 

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

"EVLER DE YURTLAR DA ÇOK PAHALI"

İstanbul Üniversitesi'ne kaydını tamamlamak amacıyla İzmir'den gelen Şimal Savaşçı, "2 gündür ev ve yurt bakıyoruz ama bulamadık. Şimdi üniversiteye kayıt için geldik. Evler de yurtlar da çok pahalı. Yurtlar gereksiz pahalı. İyi olan yurtların fiyatı çok yüksek. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bakıp duruyoruz sadece. Ortak bir şey bulamadık. Hepimiz için hangisi daha iyi olacaksa ona karar vereceğiz" diye konuştu.

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

"BU FİYATLAR AİLELERİ KORKUTACAK"

Kızı ile kayıt yaptırmaya gelen Zeynep Yıldız ise konut ve yurt fiyatlarındaki yükselişler sebebiyle kızının eğitimine İstanbul'da devam etmek zorunda kaldığını dile getirerek, "Çok arttı fiyatlar. Biz başta İzmir'i düşündük ama fiyatlar artınca İstanbul'u tercih ettik. Çocukların, ailelere külfeti çok fazla olacak. Normal geliri olan bir aile hem barınma hem de yeme içmenin altından kalkamaz. Caydırıcı olacak ve bir sürü çocuk bu yüzden mağdur olacak. Bu fiyatlar aileleri korkutacak ve eğitimden caydıracak. Bu yüzden aileler kayıt konusunda vazgeçebilirler" dedi. 

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

"İSTANBUL'DA YURT VE EV FİYATLARI ÇOK YÜKSEK"

Özel yurt ve konut kiralarının yüksek olması sebebiyle devlet yurtlarına başvuru yapacağını aktaran Bartu Filizler, "Üniversiteye yeni kayıt yaptırdım. Bu sene yeni başlayacağım. Bugün kalacağım yere bakacağız. Şu an hiçbir şey belli değil. Fiyat araştırması yaptım. Şu an İstanbul için yurt ve ev fiyatları çok yüksek. Bursa'dan geldim şu an amcamla kalıyorum. Yurt ya da eve bakacağız. İkisinden birine karar vereceğim. Devlet yurtlarına başvuracağız. Yurt ve ev fiyatları çok fazla" ifadelerini kullandı. 

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

"ÜNİVERSİTEYE YAKIN EVLERDE FİYATLAR ÇOK FAZLA"

İstanbul Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran Doğukan Babacan ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"İstanbul'da özellikle üniversiteye yakın evlerde fiyatlar çok fazla. 1+0 dairelerde 2 bin 500 TL gibi bir fiyat istiyorlar. Öğrenciler için hem elektrik, hem de su açısından düşününce gerçekten bu fiyatlar pahalı. Bu sene 1.sınıf olduğumuz için dört gün online, bir gün yüz yüze eğitim yapacağız. Bir gün için bu kadar fazla paranın verilebileceği zor."

Kira davalarında rekor artış!

Kiralar neden yükseliyor?


Geri Dön