18 / 04 / 2024

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Konut satışlarında yaşanan canlanmayla beraber konut sigortalarına talep yükseldi. Peki 'Konut Sigortası’ yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...



Son aylarda rekor kıran konut satışları sigorta sektörünü de olumlu yansıdı. Hürriyet'te yer alan habere göre; konut satışlarında oluşan canlanmayla beraber konut sigortasına talep yükseldi. Peki, satın aldığınız konutu güvence altına alan ‘Konut Sigortası’ yaptırırken nelere dikkat etmelisiniz?

• Konut sigortaları, içerdikleri teminatlara ve ek hizmetlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu nedenle ihtiyaçlara göre ek teminatlar talep edebilirsiniz.• Konut sigortaları, içerdikleri teminatlara ve ek hizmetlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu nedenle ihtiyaçlara göre ek teminatlar talep edebilirsiniz.

• Konut sigortasının fiyatı; binanın yapı tarzı, brüt metrekaresi, kullanım şekli, yapının bulunduğu il ve ilçeye göre değişiklik gösteriyor.

• Sigortada yapının satış fiyatı değil, inşa bedeli değerlendiriliyor. Evinizi satış fiyatı üzerinden sigortalatmanız halinde sigorta söz konusu oluyor ve fazla prim ödemek zorunda kalıyorsunuz.

• Ev içinde yer alan eşyalar da konut poliçesi kapsamına dâhil edilebilir. Eşya sigorta bedeli açıklanırken konutta bulunan eşyaların günümüz şartlarında yeniden alım değeri düşünülüp bedel tespiti yapılması gerekiyor.

• Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ile depremin ve deprem sonucu yaşanan yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan yol açacağı maddi zararlar, poliçenizde belirtilmiş limitler dâhilinde teminat altında yer alıyor. Bunların dışında kalan tüm teminatlarda oluşan riskleri minimuma indirmek için ise konut sigortası yaptırmanız gerekiyor.

• Evin birtakım özellikleri değerlendiriliğinde konut sigortasını indirimli olarak yaptırılabiliyorsunuz. Örneğin evde bir alarm sisteminin bulunması, fiyat açısından önemli bir fırsat sunuyor.

Ev satışlarındaki artış konut sigortasını da etkiledi!


Geri Dön