28 / 03 / 2024

Konut teşviği alt gelir grubu için doping etkisi yapacak!

Konut teşviği alt gelir grubu için doping etkisi yapacak!

Kavan Yapı'nın CEO'su Şemsettin Kavan, hükümetin konut alacaklara yapacağı yüzde 15'lik katkının alt gelir grubu için doping etkisi yapacağını söyledi..



100 milyon dolarlık yatırımla İstanbul'un lüks lokasyonlarında kentsel dönüşüme start verdiklerini belirten Kavan Yapı'nın CEO'su Şemsettin Kavan, hükümetin konut alacaklara yapacağı yüzde 15'lik katkının alt gelir grubu için doping etkisi yapacağını söyledi Kavan Ailesi, Kocaeli'de temellendirdiği çalışma ve deneyimi İstanbul'a taşırken önemli projelere de imza atmaya devam ediyor. 


Kavan Yapının CEO'su Şemsettin Kavan, şirketin yönetim kurulu başkanı, aynı zamanda ağabeyi, Fahri Kavan ile yüzde 50, yüzde 50 şeklinde şirket ortaklığına dikkat çekerken bu ortaklığın verimli projelerin de temeli olduğuna vurgu yaptı. Bağdat Caddesi, Bostancı, Kozyatağı, Suadiye, Caddebostan ve Şaşkınbakkal gibi lokasyonlarda eski binaları yenileyerek dönüşüm atılımında bulunduklarını belirten Şemsettin Kavan, 1500 konutluk 400 milyon dolar değerinde Armadakent'e imza attıklarını, 2 bin 400 konutluk Kavanium projesini ise 700 milyon dolarla hayata geçirdiklerine atıf yaptı. 


MAĞDUR ETMİYORUZ 

Kavan Yapıyı 2 yıl önce kurduklarını ve 100 milyon dolar civarında yatırımla kentsel dönüşüme start verdiklerini söyleyen Şemsettin Kavan "Anadolu yakasında 400 müteahhit var. 

Dönüşüm sürecinde konutunu garantiye almak vatandaş için çok önemli. Kira yardımı ve taşınma noktasında destek şart. Kendi öz sermayemizle bu lokasyonlarda bulunurken konutları bitirip satıyoruz. Bulunduğumuz lokasyonların üst gelir grubunda olduğunu bilmekle beraber mağduriyetin yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 


Devletin ev alacaklara yüzde 15 katkısının önemli adım olduğunu belirten Kavan, "Anadolu'da uygun konut almak mümkün. Arsa bedeli hesaplı olduğu için insanlar kira öder gibi ev sahibi olabiliyor. Uygulama alt ve orta gelir grubunun menfaatine olacak" değerlendirmesini yaptı. 


SEKTÖREL BALON VAR 

Konut fiyatları yüksek olduğu için talepte sıkıntı olduğunu, gücü 2 inşaata yettiği halde 6 inşaata soyunanların sorunla yüzleştiklerine ve satış olmayınca sektörel balon oluştuğuna vurgu yapan Şemsettin Kavan, "Projemiz bitince satışa başlarız. Riskleri görmek önemli. Merkez Bankası'nın faizde indirime gitmesi işimizi kolaylaştırırken halkın alım gücüne de doping etkisi yapıyor" dedi. 2003'te KKTC'ye gittiklerini, Kocaeli'de 100 bini konut satarken orada 700-800 binlere konut satıldığını söyleyen Kavan, "Girne'de 250 dairelik proje yaptık. Yüzde 85'i satıldı. 


YABANCILARA SATIYORUZ 

250 dairelik yeni projeye başlıyoruz. Şubat 2016'da satışına çıkacağız. 2017 'de 5 yıldızlı otel yapmayı hedefliyoruz. Arsayı aldık, 100 milyon dolarlık yatırım planımızda" dedi. Kavan, KKTC'deki satışların yüzde 70 yabancı (Rus, İngiliz ve İsrailli) ağırlıklı olduğunu belirtti. 


HEDEFİMİZ ZİRVE 

Türkiye'nin kendine vizyon belirlemesinin sektör için önemli eşik teşkil ettiğini kaydeden Şemsettin Kavan, "Önemli olan vizyon belirlerken istikrarı sağlamak. 

5 yılda Türkiye'nin 3 firmasından biri, İstanbul'da ise marka firma olmak istiyoruz. 5 yıldızlı butik otelle turizm sektöründeki hedeflerimize geçmek için ekonomideki istikrarın önemli olduğu bilincindeyiz" şeklinde konuştu.


Yeni Akit


Geri Dön