25 / 04 / 2024

Konuta talep artacak!

Konuta talep artacak!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Konuta talep artacak!

Merkez Bankası'nın faiz indiriminden sonra konut kredi oranlarında, “Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank” 200 baz puana kadar farklılık gösteren oranlarda indirimler yaptı. Konut kredileri oranlarında 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon Türk Lirası ve altı tutarlarda yüzde 1.29, 1 milyon Türk Lirası üzerindeki tutarlarda yüzde 1.34 faiz oranı uygulanacak.

Konuta talep artacak!

İndirim ile ilgili önemli açıklamalar yapan Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, "Bilindiği üzere konut kredi oranları vatandaşın ev alma kararında oldukça etkili. Yüksek oran maliyetleri nedeniyle birçok kişi konut alımını erteliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan tarihin en düşük konut kredisi kampanyasında, düşük oranların piyasayı ne kadar hareketlendirdiğine ve talebi canlandırdığına şahit olmuştuk. Merkez Bankası'nın yaptığı bu indiriminin ardından kamu bankalarının piyasaya yön vermesi önemli bir adım oldu. Bugün yapılan indirimle birlikte, son 1 yıldır oldukça düşük seyreden banka finansmanlı konut satışlarının payı yeniden artışa geçecektir. Vatandaş önemli bir finansman maliyetinden kurtuluyor. Ayrıca döviz ve altından karını alanlar, bu düşük oranlı finansmanlar sayesinde, alıcı yeniden konuta yönelebilir. Kamu bankalarının attığı bu adımı özel bankalar da takip ederse, geçen yılın gerisinde kalan konut satışları hızla canlanır, geçen yılki 1.5 milyon seviyesi yeniden gündeme gelebilir." şeklinde konuştu.

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını indirdi!


Geri Dön