26 / 04 / 2024

Konutlara zam geliyor!

Konutlara zam geliyor!

ATSO 41.Grup Gayrimenkul faaliyetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, "Ev almak isteyenler fiyatlara zam gelmeden harekete geçsin. Evi şimdi alan yatırımcı karlı çıkar" dedi.



Konut fiyatlarında zam furyasına kısa bir süre kala ATSO 41.Grup Gayrimenkul faaliyetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Halil Ersoy'dan "döviz alma ev al" uyarısı geldi. 

Hemen her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de kriz yaşanıyor. ATSO 41 .Grup Gayrimenkul faaliyetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Halil Ersoy ise ev alacak vatandaşları daha fazla beklememesi konusunda uyarıyor. 

Konut fiyatlarında zam furyasına kısa bir süre kala Halil Ersoy'dan "döviz alma ev al" uyarısı geldi. Ersoy, "Ev almak isteyenler fiyatlara zam gelmeden harekete geçsin. Evi şimdi alan yatırımcı karlı çıkar dedi. Halil Ersoy, konuta yüzde 5 ila 10 arasında bir zam kapıda diyerek ev alacakların elini çabuk tutması ve kampanyalardan faydalanmalarıyla daha fazla kar sağlayacaklarını söyledi. Ersoy, "Pazara yeni konutlar ile satışa çıkacak üretici, zamlı fiyatlarla hesaplanmış evleri satmaya başlayacak. Diğer taraftan mevcut satışta olan projeler de zam yapmak için çalışmalar neredeyse bitmiş durumda. 

Birçok firma gününü belirledi ve özel indirim kampanyaları düzenleyerek stoklarını eritmeye başladı. Konuta yüzde 5 ila 10 arasında bir zam gelecek. Ev almak isteyenler için bu günlerde yatırımlarını konuta yönlendirmeleri isabet olacaktır" şeklinde konuştu. 

01,01,2017 Tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan yeni yönetmelik ile birlikte yeni binalarda giriş kat dairenin de kalkacağına vurgu yapan Ersoy, "Bu da doğal olarak daire fiyatlarını arttıracaktır. 1.1.2017 tarihinden sonra çıkacak olan İmar Yasası'na göre müteahhitler bodrum ve çekme kat yapamayacak. Buradan elde edilecek gelir kalemi sıfırlanacak. Sonuç olarak binada daire başı fiyat artacak" dedi, Yasanın bir yıl gecikmeli geldiğine işaret eden Ersoy şöyle konuştu; "Yönetmeliğin geçici 6, Maddesi değiştirilmiş, böylece 1 Haziran 2014 talihinde yürürlüğe girecek uygulama 1 Ocak 2016 talihine ertelenmiş idi, bu yönetmelik son olarak 01 /01/2017" talihine tekrar ertelendi ancak bu karan Sayıştay'ın bozması üzerine bir çok belediyelerimizin inşaat ruhsatı servislerinde yığılmalar ve panik havası oluşmuştu. 5 Şubat 2016 talihli Resmi Gazete "de yayınlanan yönetmelik sonrası mevcut hakların 01.01.2017 tarihine kadar geçerli olmasının önü açıldı." 


Yalçın KÜÇÜK/ Antalya Hilal


Geri Dön