29 / 03 / 2024

Konutta bekleme bitti, hareket başladı!

Konutta bekleme bitti, hareket başladı!

Konut piyasası seçim sonrası sıçrama yaptı. Konut firmalarının satış ofislerinde hareketlilik var...



Seçimden çıkan sonuç konut piyasasını canlandırdı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde mayıs ayında 119 bin 655 adet konut satışı ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artış yaşanan konut sektöründe haziran ayı da hareketli geçiyor. 

Birçok projesi var

Konutta bekleme bitti, hareket başladı!

Türkiye'deki siyasi istikrar, konut yatırımı yapmak isteyenleri çekiyor. Nef’in seçim sonrası iki günde satışları rekor düzeye ulaştı. Star'da yer alan habere göre; Nef Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, “Bu sene ciro hedefimiz 1.9 milyar TL idi. Ancak ilk 6 ayda ciromuz 1 milyar TL’yi aştı. Son bir haftalık satış grafiğimiz önceki haftaya kıyasla yüzde 67 yukarıda. Yakaladığımız ivme böyle devam ederse yılsonu hedefimizi aşmış olacağız” dedi.

Günde 5-6 ev

Sur Yapı da seçim sonrasında satışlarında ivme kazandı.  Sur Yapı’dan yapılan açıklamaya göre “Antalya projemiz hem yerli hem de yabancı yatırımcıdan büyük ilgi görüyor. Seçim öncesindeki bu ilgi seçim sonrasında da artarak sürüyor. Bu projemizde günde 5-6 daire satışı gerçekleştiriyoruz. Dünya genelinden bu projeye büyük bir yabancı yatırımcı ilgisi alıyoruz” denildi. 

Yabancı ilgisi yüzde 50 arttı

Konutta bekleme bitti, hareket başladı!

Yabancıların konuta yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, "Seçimlerden dolayı oluşan belirsizlik ortamının ortadan kalkmasıyla beraber piyasaların hareketlenmeye başlayacağını söylemiştik. Şimdi bu beklentinin yersiz olmadığını görüyoruz. Özellikle yabancı alıcıların istikrarın sürmesi ve güvenin artmasıyla daha fazla yatırım yapacağını düşünüyoruz. Ortalama son bir haftalık tabloya baktığımızda yabancıların ilgisinden söz edebiliriz. Telefon eden ya da bizzat gelerek Meydan Ardıçlı ve diğer projelerimizle ilgili bilgi alanların sayısında artış var, satışlarda da gözle görülür artış söz konusu. Önceki haftaya kıyasla yabancıya satışta da yüzde 50 artış olduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra ortak yatırım yapmak isteyen Çin ve Kuveyt gibi birçok yabancı yatırımcı şirketle de görüşmelerimiz hız kazandı" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön