29 / 03 / 2024

Konutta en fazla değer kaybı Şanlıurfa'da yaşandı!

Konutta en fazla değer kaybı Şanlıurfa'da yaşandı!

Şanlıurfa, metrekare fiyatlarının yüzde 2 düştüğü ve konutun en fazla değer kaybettiği şehir oldu. Urfalı Emlak Danışmanı Süphi Kara, Urfa'daki konut satışlarının ekonomik belirsizliklerken kaynaklandığını belirtti.



Şanlıurfa, metrekare fiyatlarının yüzde 2 düştüğü ve konutun en fazla değer kaybettiği şehir oldu. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) Haziran ayında açıkladığı aylık rapora göre, konut fiyatlarının en fazla artığı il ise  Adana  oldu. 


Son bir yılda konut fiyatlarında ciddi bir şekilde durulmalar olduğu bildirildi. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin raporuna açıklık getiren Urfalı emlakçılar, konut fiyatlarındaki düşüşünün ş adamlarının yanlış stratejileri izlemesinden kaynaklandığını söyledi.


Urfalı Emlak Danışmanı Süphi Kara, Urfa'daki konut satışlarının ekonomik belirsizliklerken kaynaklandığını belirterek "Urfalı iş adamlarının parası çoktur. Hiçbir zaman da konutunu uygun fiyata satmaz bundan dolayı da konutu da satılmaz. Bu yüzden durulmalar meydana geliyor. Seçimde tek başına bir hükümetin olmaması ve ilerine yatırım yaparak Konutlarına bir koalisyon Hükümeti de kurulamaması ciddi bir şekilde konut satışlarında durgunluğa yol açtı "dedi. 


Bu dönemde Adana'da konut fiyatlarının ciddi bir artış göstermesini Urfalıların örnek alıp araştırması gerektiğinin altını çizen Urfalı Emlak Danışmanı Süphi Kara, "Adanalılar, bizim iş adamları gibi tek kalem inşaat alanında çalışmalar yapmamaktadır. Kendi değer katıyorlar" ifadelerini kullandı.


Siverek Hedef Gazetesi


Geri Dön