25 / 04 / 2024

Konutta KDV oranları 2017!

Konutta KDV oranları 2017!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile konutta KDV oranları belirlendi. İşte konutta KDV oranları 2017..



Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına, İndirimli Orana Tabi İşlemlerde İade Edilecek Verginin Alt Sınırının Tespitine Dair Karar ile konutta KDV oranlarında düzenleme yapıldı.


Konutta KDV oranları 2017

Buna göre 150 metrekarenin üzerinde konut alınacaksa Mart sonunda dolan sürenin Eylül 2017 sonuna kadar uzatılması ile, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV oranı uygulanacak.


Yapı ruhsatı 1 Ocak'tan sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare vergi değeri 1.000 lira ile 2.000 lira arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 olarak uygulanacak.


Yeni projeden ev alınması halinde ise Katma Değer Vergisi indirimi sunuluyor. Bakanlar Kurulu kararı gereğince emlak vergisi değeri metrekarede bin ile iki bin lira arasında ise; eskiden yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanacak.


Eskiden yüzde 1 lik vergi oranına metrekaresi 500 liraya kadar olan konutlar girerken, emlak vergi değeri metrekarede bin liraya kadar olan konutlar için KDV yüzde 1 olacak. 



6 soruda konutta KDV düzenlemesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön