28 / 03 / 2024

Konutun gözü teknolojide!

Konutun gözü teknolojide!

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, Endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti (IoT) sayesinde iş dünyasında yeni bir çağ başlıyor. Bu yenilikleri bizim yapılarımızla birleştirip çağa uygun ürünler ortaya koymak için büyük bir titizlikle çalışıyoruz” dedi.



Capital Dergisi’nden Aslı Sözbilir’in haberine göre; Liderler, eskiden şirketlerinin rekabet güçlerini koruyabilmek için lokal pazarlarındaki ciro, kâr, pazar payı, stoklar, kapasite kullanımı ve tüketici verileri gibi pek çok göstergeyi yakından takip ederdi. Ancak küreselleşmeyle birlikte oyunun kuralları değişti. Liderler artık global oyuncuları da rakip gördükleri için global göstergeleri de dikkatle takip ediyor. Alanlarındaki güncel gelişmeleri ve gelecek trendlerini farklı evrensel parametrelerle algılamaya çalışıyor.

 

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane’nin global radarında inovatif projeler üretebilecek start up’lar ve kuluçka merkezleri; Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy’unkinde ise yenilenebilir enerji kaynaklan ve bölgesel politik gelişmeler var. Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, hedef pazarlardaki değişimi yakından takip ederken Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, dış ticaret verileri ve yeni araç teknolojilerini; QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise rakip ülkelerin performans göstergelerini izliyor. İşte liderlerin global markajına takılan göstergeler...


KONUTUN GÖZÜ TEKNOLOJİDE

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, güncel olarak Dünya Bankası verilerini ve uluslararası yapı verilerini izlerken, dijitalleşme trendlerini de yakından takip ediyor. Karali, “Endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti (IoT) sayesinde iş dünyasında yeni bir çağ başlıyor. Bu yenilikleri bizim yapılarımızla birleştirip çağa uygun ürünler ortaya koymak için büyük bir titizlikle çalışıyoruz” diyor.

 

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan da 4D, robot teknolojisi, internet satışları ve sosyal medyadaki global gelişmeleri izliyor. Sektörünün global değerlendirmesi için dünya mobilya üretiminin yanı sıra ülkelerin ihracat ve ithalat rakamlarını izleyen Doğan, dünya ekonomisinin yönünü kavramak içinse FED faiz uygulamaları, döviz piyasası ve pariteyi takip ediyor ve şunları söylüyor:

 

“FED faizleri direkt Türkiye ekonomisini ilgilendirdiği, döviz piyasasını etkilediği, bizim de dövizle yatırımlarımız ve ihracatımız olduğundan yakından takip ediyoruz.”

 

Havacılık sektörünün dış etkenlerden etkilenme oranı daha yüksek. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, bu yüzden globalde “GSYİH, büyüme göstergeleri, borç dinamikleri, enflasyon göstergeleri, yakıt fiyatları, faiz ve döviz gelişmelerini” dikkatle takip ettiğini söylüyor. Ayrıca turizm trendleri, seyahat eğilimleri, misafir-yolcu beklentileri gibi araştırmalarla desteklenen konulan da farklı kaynaklardan izlemeye çalışıyor. “Geleceği planlayıp senaryolar kurgulamak gerçekten önemli” diyen Nane, “İnovatif fikirler ve projeler üretebilecek start up şirketleri ve bazı kuluçka merkezlerini takip ediyorum” diyor.

 


Geri Dön