28 / 03 / 2024

Konya Ereğli'de kurumlara arsa tahsisi yapılacak!

Konya Ereğli'de kurumlara arsa tahsisi yapılacak!

Konya'nın Ereğli ilçesinde kurumlara arsa tahsisi düzenlenen toplantıda ele alındı. Belediye Başkanı Özkan Özgüven kamu adına şehrin dizayn edilmesi noktasında ortak akıl toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.



Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in ev sahipliği yaptığı toplantıya, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Garnizon Komutanı Uğur Efe, Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Emniyet Müdürü Talat Arslan, Ereğli Müftüsü Yusuf Eseroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan Soylu, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay, Hastane Başhekimi Meriç Çağrı Ağır, Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Ayhan Yürekli, Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Erdinç Akça katıldı. 


Belediye Başkanı Özkan Özgüven kamu adına şehrin dizayn edilmesi noktasında ortak akıl toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti. Özgüven imarın en önemli konuların başında geldiğini ifade ederek, bugüne kamu alanları için arsa tahsisi yapılmadığını, kamunun dar bir alana sıkışarak hizmet verdiğini ve bölgeye yayılması gerektiğini söyledi. 


Yapılan toplantıda, Kamu kurumlarının sıkışan dar alanlardan kurtarılarak hizmet ağını geniş yelpazede sürdürmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı. Sağlık sektörünün tek noktada toplanması için Ağız ve Diş Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezinin Ereğli Devlet Hastanesi yanına taşınması kararı alındı. 

Jandarma Komutanlığı Binasının 2 bin 432 metrekare bir alanı kapsadığı ve 45 yıldır hizmet verdiğini belirten Garnizon Komutanı Uğur Efe, "Sıkışık bir alanda hizmet veriyoruz. Ana yol güzergahında hizmet verdiğimiz kırsal alandaki vatandaşlara hitap edebileceğimiz yol güzergahı üzerinde adliye binasına yakın olabileceğimiz bir yer talep ediyoruz" dedi. 


Jandarma binası için en az 5 bin metrekarelik bir alan ve 10 dairelik lojman yapılması için adliye binası yanındaki yerin uygun olduğu yönünde fikir birliğine varılırken Askerlik Şubesinin de aynı bölgede hizmet vermesi noktasında görüş belirtildi. 


İlçe Tarım Müdürlüğü için de Ağız ve Diş Hastanesi ilerisine bina yapılarak taşınması kararı alınırken, müftülük binasının da hanımlar lokali yanına yapılacağı ve projenin hazırlanması gerektiği kararı alındı. 

Toplantının çok verimli geçtiğini söyleyen Başkan Özgüven, kamunun farklı noktalarda hizmet vermesi için şehrin değişik noktalarında yer alması gerektiğini böylece hem şehrin kalkınması hem de şehir içi trafiğin rahatlatılmasının amaçlandığını kaydetti. 


Akşehir Postası


Geri Dön