28 / 03 / 2024

Konya Havalimanı'nın yeni terminal binası bitiyor!

Konya Havalimanı'nın yeni terminal binası bitiyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 44 milyon 634 bin liraya ihale edilen yeni terminal binası, proje teslim tarihi 2 Temmuz 2014’ten önce bitirilerek hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor...




Konya Havalimanı yeni terminal binasının proje bitiş tarihinden önce hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 44 milyon 634 bin liraya ihale edilen yeni terminal binası, proje teslim tarihi 2 Temmuz 2014’ten önce bitirilerek hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor.


Konya Havalimanı Müdürü İlhami Şimşek, mevcut terminal binasının 6 kat büyüklüğünde olacak yeni terminal binasının 30 yıllık ihtiyacı karşılayabileceğini söyledi. 23 bin 640 metrekare kapalı alana sahip yeni binanın Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünden esinlenilerek 7 ana kolon üzerine kurulduğunu belirten Şimşek, “Hz. Mevlana’nın şehrine yakışır modern bir terminal binası için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamıştır. Gelecek yıl Temmuz ayında teslim edilmesi gereken binada kaba inşaat neredeyse bitmiş, iç dizayn ve teknik donanım çalışmaları sürüyor. 2014 yılı ilk çeyreğinde binanın bitirilmesini bekliyoruz” dedi.


Şimşek, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’ın da Konya’ya sürekli gelip çalışmaları yerinde incelediğini ve projeyi yakından takip ettiğini ifade ederek, “Dünya çapında bir tarih ve kültür merkezi olan Konya’ya hızlı, rahat, konforlu bir havayolu ulaşımı sağlamak DHMİ’nin öncelikleri arasından yer almakta. Proje kapsamında bulunan terminal binası, 550 araçlık otopark ve apron yapımı sürerken, dahili yollar, viyadük ve nizamiye binası tamamlandı. Havalimanına gelenler yeni nizamiye binasını geçerek içeri giriyor. Binadaki elektronik sistemlerin montajı devam ediyor. Binamız engellilere de yönelik bir terminal binası olacak” diye konuştu.


Yeni terminal binasının açılmasıyla birlikte boşalacak binanın “Dış Hatlar” terminali olarak kullanımının planlandığını kaydeden Konya Havalimanı Müdürü Şimşek, aprona 8 uçağında yanaşabileceğini sözlerine ekledi.


İZMİR-KONYA UÇUŞLARI BAŞLIYOR


Öte yandan, Sunexpress İzmir-Konya-İzmir seferlerini 31 Mart 2014 tarihinde başlatıyor. Yapılan açıklamada, İzmir’den yeni açılan 42. hat olan Konya uçuşları için ilk 35 koltuğun 42 liradan satılacağı bildirildi.


Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri olarak planlanan uçuşlara ilaveten hafta sonu seferleri konulması halinde doluluk oranının daha da artabileceği tahmin ediliyor.


Haber Gündem


Geri Dön