28 / 03 / 2024

Konya Karatay'da 3. yüzme havuzunun temeli atıldı!

Konya Karatay'da 3. yüzme havuzunun temeli atıldı!

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından ilçeye yaptırılan 3'üncü yüzme havuzunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı İsmail Uçar havuzun 6 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu söyledi....



Fevzi Çakmak Mahallesi Serdabat Caddesi üzerinde yaptırılacak yüzme havuzunun temel atma törenine, Ak Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Ayşe Türkmenoğlu, Ak Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.


Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı İsmail Uçar'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapımına başlanılan 3. Yüzme Havuzunun 6 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda yapılan anketlerde halkın altyapı, asfalt, yeşil alan gibi rutin belediyecilik hizmetlerini isterken, 2010 yılından sonra bu istekler yüzme havuzu, kongre merkezleri, sosyal tesisler ve daha büyük yatırımlara yer bıraktığını dile getiren Hançerli, halkın isteklerini yerine getirmekle mükellef olduklarını ifade etti. Karatay'a kazandırılan yüzme havuzlarının ilkini Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde hizmete açtıklarını, ikincisinin ise Akabe Mahallesinde açılışa hazır olduğunu üçüncüsünün ise temelini birlikte attıklarını belirten Başkan Hançerli, çalışmaların hızla devam ederek halka hizmet ettiklerini kaydetti. Başkan Haçerli, temeli atılan 3. Yüzme Havuzunun hayırlı olmasını da sözlerine ekledi.


Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise konuşmasında, Konya'nın bir hoşgörü kenti olduğunu, hızlı bir şekilde ise sosyal ve spor kenti olma yolunda ilerlediğini söyledi. Konya belediyelerinin spora büyük ölçüde destek verdiğinin önemine değinen Ersöz, spor tesisinin hayırlı olmasını diledi.


AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan ise, hem yazdan kalma bir güne hem de bir hizmet bayramına şahitlik ettiklerini ifade ederek, ilçeye kazandırılacak olan yüzme havuzu kompleksinin hayırlı olmasını diledi. Seçimlere az bir zaman kala hizmetlerin AK Belediyecilik anlayışıyla yüz ağartarak devam ettiğinin altını çizen İnan, sosyal, kültürel, sağlık ve eğitim alanında hizmetlerin büyüdüğünü söyledi.


AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Türkiye'nin Ak Parti iktidarında geliştiğini, güzelleştiği ve kalkındığını belirtti. Karatay Belediye'sinin ise bu hizmet kervanıyla yola çıkıp ilçeye her an hizmet etme çabasında olduğunu dile getiren Üzülmez, Karatay'ın metropol ilçeler arasında AK Partiye en çok veren ilçe konumunda olduğunu belirtti.


AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da, gerçekleştirilen spor yatırımlarıyla Türkiye'nin sporda gelmesi gereken noktaya hızlı adımlarla ulaştığını ifade ederek, Fevzi Çakmak Mahallesinde temeli atılan yüzme havuzundan her kesim insanın yararlanabileceğini dile getirdi. Yapılan bu spor kompleksleriyle lisanlı sporcuların yetişmesini umduklarını belirten Türkmenoğlu, bu tür kompleksler sporcuların iyi yetişmesinde yararlı olacağını sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde 3. Yüzme Havuzunun temeline ilk harç protokol tarafından atıldı.


Hakimiyet


Geri Dön