25 / 04 / 2024

Konya Konevi Kültür Merkezi yıkılıyor!

Konya Konevi Kültür Merkezi yıkılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde 5 bin metrekarelik alana inşa edilen ve 3 milyona mal edilen Konevi Kültür Merkezi yıkılarak yerine yeni bir tesis inşa edilecek.



2016'da yaşanan yoğun kar yağışını sebebiyle çatısı çöken ve 3 senedir de atıl durumda olan Konevi Kültür Merkezi adeta çürümeye terk edilmişti. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, zamanla alkoliklerin ve uyuşturucu bağımlılarının da mekanı olan kültür merkezinin akıbeti belli oldu.

Konya Konevi Kültür Merkezi yıkılıyor!

YERİNE SOSYAL TESİS YAPILACAK


Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konevi Kültür Merkezi’nin yıkılacağını söyledi. Başkan Kavuş, “Konevi Kültür Merkezi’nin yüzde 50’si özel firmaya, yüzde 50’si belediyeye aitti.

Ortak olan 3 şahıstan belediye olarak hisselerini satın aldık. Meram Yaka yolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 3 yıldır atıl vaziyette duran Konevi Kültür Merkezi’yle ilgili tadilat mı, yoksa yeniden mi inşa yapalım diye düşündük.

Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle burayı birkaç güne yıkıp, yerine bölge halkının kullanabileceği sosyal tesis olarak yeniden yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konya Konevi Kültür Merkezi yıkılıyor!


Geri Dön