19 / 04 / 2024

Konya Meram Hacı Rafet Görey Cami açılıyor!

Konya Meram Hacı Rafet Görey Cami açılıyor!

Meram Belediyesi tarafından inşa ettirilen ‘Hacı Rafet Görey Cami'nin açılışı bugün gerçekleştirilecek.



Meram Belediyesi tarafından Şehit Erol Olçok Parkı’nın hemen yanında hayata geçirilen ‘Hacı Rafet Görey Cami’nin açılışı bugün yapılacak. Meram Belediyesi'nde yer alan habere göre, son hazırlıkları yerinde inceleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, modern mimarisi ile dikkat çeken projede yaklaşık 500 kişinin ibadet edebileceği caminin açılış törenine tüm vatandaşları davet etti.

CAMİİ, MİMARİSİ İLE BÖLGEYE ESTETİK VE RENK KAZANDIRACAK


Dedekorkut Mahallesi Sivaslı Ali Kemal Caddesi üzerinde halkın talepleri doğrultusunda caminin yapımı için kolları sıvadıklarını dile getiren Başkan Toru, “Bölgede yaşanan hızlı gelişme ve yaşanan hızlı nüfus artışı ile birlikte cami noktasında büyük bir ihtiyaç doğdu. Bu noktada vatandaşlarımızın bize ilettiği talepleri değerlendirerek, projelendirme ve ihale sürecini hızlı bir şekilde tamamlayıp camimizi bölgeye ve Meram’a kazandırdık. 1170 metrekare arsa alanı olan cami; bodrum, zemin ve mahfil katı ile birlikte 500 kişilik ibadet alanına sahip. Kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak olan camimizin bölge sakinlerine ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“İHTİYAÇ OLAN HER ALANDA YATIRIM HAMLELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Caminin bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu belirten Başkan Toru, “Belediye olarak farklı mahallelerimizde halkımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımıza hiç ara vermedik. Şu ana kadar birçok mahallemizde sosyal tesis, gençlik merkezi, spor tesisi gibi projelerimizi tamamlayıp Meramlıların hizmetine sunduk. Dedekorkut Mahallemizde de vatandaşlarımızın talebi olan camimizi bitirerek bu talebi yerine getirmiş olmanın ve böylesine değerli bir projeyi Meram’a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Modern mimarimize uygun bir cami olarak çevreye oldukça yakışacak” şeklinde konuştu.


Geri Dön