26 / 04 / 2024

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..



Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM de!

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Şener sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Şener önergesinde "Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesi Başbakan Yardımcılığım dönemimde Yatırım Programına alınmış olup, bu proje tamamlandığında Konya’daki tarımsal ve sanayi ürünleri düşük maliyetlerle uluslararası piyasalara taşınacak ve böylece nakliye maliyetlerinde önemli düşüşler sağlanacak, üreticilerimizin rekabet gücü artacaktır." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.

1 - Bu projenin bugüne kadar gecikmesinin sebepleri nelerdir?

2- Söz konusu proje hangi aşamaya gelmiştir? Gerçekleşme oram parasal ve fizik olarak nedir?

3- Yüksek katma değerli bu projenin bitirilmesi için 2018 yılı bütçesine ne kadar ödenek konulmuştur? Bu ödeneğin ne kadarı harcanmıştır? Bu ödeneğe ekleme yapılmış mıdır? 2019 yılı bütçesine söz konusu proje için ne kadar ödenek talep edilmiştir?

4- Bu projenin tahmini bitirilme zamanı hangi tarihtir?

 


Geri Dön