25 / 04 / 2024

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.



Şehrin imajını zedeleyen bölgelerden birisi olan Mevlana Türbesi Arkası’nda yer alan kısım kentsel dönüşüm kapsamında yer alıyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2018 yılında  2 milyon 817 bin 38 ziyaretçi ile ülkenin en fazla ziyaret edilen üçüncü müzesi olan Mevlana Müzesi’nin etrafında bulunan rahatsız edici görüntülerin önüne geçilmesi için düğmeye basıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından verilecek yetki sonrasında Karatay Belediyesi tarafından “Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme” çalışmaları başlatılacak.

BÖLGEDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Bölgede yapılacak kentsel dönüşüm ile birlikte turizm bölgesinde bulunan viran ve çarpık yapılaşma ile şehrin imajını olumsuz etkileyen kötü görüntünün önüne geçecek. Bölgede bulunan dönüşüm çalışmalarına eş zamanlı olarak da Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Müzesi ile Bedesten arasında kalan ve görüntü itibariyle Konya’ya yakışmayan Mevlana Çarşısı’nı ve Altın Çarşı’nın yıkılıp yerine daha kullanışlı bir çarşı ile meydan oluşturulması projesine başlanacak.


Geri Dön