20 / 04 / 2024

Konya Novotel ve İbisotel Mayıs'ta açılıyor!

 Konya Novotel ve İbisotel Mayıs'ta açılıyor!

Konya'nın en büyük otel yatırımı olan Novve İbis Otellerin Mayıs ayında açılması planlanıyor. Şehrin ilk yeşil turizm yatırımı olma özelliğiyle de dikkat çeken oteller hızla yükseliyor



Konya'nın en büyük otel yatırımı olan Novve İbis Otellerin Mayıs ayında açılması planlanıyor.  Şehrin ilk yeşil turizm yatırımı olma özelliğiyle de dikkat çeken oteller hızla yükseliyor.


KONYA'da turizm yatırımı her geçen yıl artıyor. Turist sayısının artması, otel yatırımları da beraberinde getiriyor. Konya, özellikle son yıllarda, dünya çapında büyük otellerin dikkatini çekiyor. Dünya'nın en büyük otel zinciri olan Accorhotels, Konya'nın en büyük otelini inşa ediyor. Yatırımcılığın ise, Konyalı bir firma olan Özşenol Grubu üstleniyor.  Novotel ve İbisotel ismi ile 2 farklı otelin inşaatı hızla ilerlerken, otellerin Mayıs ayında hizmete açılması planlanıyor. 2 otelin toplam yatak kapasitesinin 616 olduğu bildirilirken, fiziki anlamda Türkiye'nin en iyi business otelleri de Konya'ya inşa ediliyor. 


BİRÇOK ANADOLU KENTİNE YATIRIM YAPACAĞIZ 

Konya'ya yaptıkları büyük yatırımı Yeni Meram'a anlatan Özşenol Şirketler Grubu'nun Yatırımlar Direktörü Yılmaz Altunsoy, birçok Anadolu kentine yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Altunsoy; "En büyük projemiz, Konya Novotel ve îbishotel projemizdir. Bu proje dışında, Marmaris bölgesinde denize sıfır konumda, 400 oda kapasitesine sahip olacak bir resort otel yatıranımızın da gayrimenkul geliştirme ve planlama çalışmalarım devam ettiriyoruz. Hedefimizde, îbishotel markası ile İstanbul başta olmak üzere, birçok Anadolu kentinde business otel yatırımları yapmak bulunuyor" dedi. 


KONYA'DA OTELCİLİĞİN TANIMI DEĞİŞECEK

Yatırım için öncelikli iller arasında Konya'yı seçme nedenlerini de anlatan Yılmaz Altunsoy; "önceliğimizin Konya olmasının en temel nedeni, Konyalı olmamızdır. Sektörel yatırımımıza Konya'dan başlayarak hem kendi memleketimize yatırım yapmanın manevi hazzını yaşamak hem de Accorhotels markasını şehrimize kazandırmak istedik.  Accorhotels, dünyanın en büyük otel zinciri ve bünyesinde 3 bin 600'den fazla otel bulunduruyor. Ülkemizde şu anda, Mereure, Novotel ve îbisotel ticari markaları ile hizmet veriyorlar. Accor gerçekten çok profesyonel bir otel işletmecisi. Konya'da otelciliğin tanımım değiştireceğine ve Konya turizmine nitelikli faydalar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Şehir merkezinde yapmakta olduğumuz otel yatırımımızda hem Novotel hem de îbisotel markalarım hayata geçiriyoruz. Toplam, 26 bin 500 metre kare kapalı inşaat alanına sahip projemizde, Novotel 178 oda ve 356 yatak, îbisotel ise 130 oda ve 260 yatak kapasitesine sahiptir. Her iki otelimizde de kaliteli Restaurantlar, Novotel bünyesinde sağlık kulübü, balo ve toplantı salonları ile açık havuzumuz bulunmaktadır" şeklinde konuştu. 


KONYA'NIN İLK YEŞİL OTELİ 

Otellerin aynı zamanda Konya'nın ilk yeşil binası olduğunun da altım çizen Altunsoy; "Büyük bir gururla belirtmek isterim ki Konya'nın ilk yeşil binasını, ülkemizde ise ilk Leed sertifikasyonlu yeşil otelini yapıyoruz. Temelden itibaren başlayan yeşil bina proseslerini büyük bir özen ile yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Enerjiyi verimli kullanan ve hiçbir kirlilik yaratamayan ürünleri tercih etme konusunda baştan beri çok kararlı bir şekilde hareket ediyoruz. Binamızda, Leed seıtifikasyonu olmayan bir inşaat malzemesi kullanmadık. Ayrıca, kojenarasyon yaparak, kendi elektriğimizi üreteceğiz, inşallah Mayıs ayında otellerimizi hizmete açacağız. Ancak Konya'mızda yatırımlarınız bunlar ile sınırlı kalmayacak. Şuanda açıklamak için erken bir zaman ama eğitim başta olmak üzere nitelikli konut ve ticari yatırımlarımızla şehrimize değer katmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Yeni Meram 


Geri Dön