19 / 04 / 2024

Konya Orduevi için ilk kazma vuruldu!

Konya Orduevi için ilk kazma vuruldu!

Alaaddin Tepesi'nde yer alan Konya Orduevi binası yeni bir orduevi yapılması şartıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından yeni Orduevi için ilk kazma geçtiğimiz gün vuruldu...



Alaaddin Tepesi'nde yer alan ve yıllardır yıkılacağı konusu gündemden düşmeyen Konya Orduevi binası yeni bir orduevi yapılması şartıyla Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından yeni Orduevi için ilk kazma geçtiğimiz gün vuruldu. 23 Mayıs 2013 tarihinde yapılan ihalenin ardından yapılan yer teslimi sonucunda yapımcı firma geçtiğimiz gün inşaat alanında çalışmalarına başladı. İlk olarak eski Ordu Pazarı olarak kullanılan binanın yıkımına başlandı. 


Konya Orduevi'nin taşınması ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde de duyuru yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, konuya ilişkin protokolün imzalandığı bildirildi. 


TAŞINMA KARARINI DAVUTOĞLU DUYURMUŞTU Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2011 yılının Aralık ayında Alaaddin Tepesi üzerinde bulunan Orduevi'nin yeni düzenlemelere imkân verecek şekilde boşaltılmasının karara bağlandığını belirtmişti. Şehrin mülki ve idari amirleri ile Konya milletvekillerinin birlikte Konya'nın tarihine yakışır bir görünüme kavuşması için birçok detay üzerinde incelemelerde bulunduklarını kaydeden Davutoğlu, şunları kaydetmişti: Konyalıların uzun süredir üzerinde durduğu bir konuda önemli bir gelişmeyi hemşerilerimle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Şehrimizin göz bebeği olan Hazreti Mevlana Türbesi ile Alaaddin Tepesi arasındaki bölgenin dönüşümünde şüphesiz en önemli noktalardan biri Alaaddin Tepesi'nin tarihi işlevine ve görünümüne kavuşması için yapılacak düzenlemeler olacak. Bunun gerçekleşmesi için de tepede bulanan Orduevi'ne yeni bir mekan bulunması gerekiyordu. 


İlgililerle yapılan görüşmeler sonucunda Alaaddin Tepesi üzerinde bulunan Orduevi'nin yeni düzenlemelere imkân verecek şekilde boşaltılması karara bağlanmıştır. Konya Büyükşehir Belediyemiz de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda gerekli adımları atacaktır." Yeni Orduevinin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasının ardından yıkılacak olan Alaaddin tepesinde bulunan eski Orduevi'nin yerine, yeni düzenlemeler yapılarak buranın yeşilliği korunacak. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön