18 / 04 / 2024

Karaağaç Mahalle Konağı için ilk kazma vuruldu!

Karaağaç Mahalle Konağı için ilk kazma vuruldu!

Uşak'ta mahalle konakları için ilk kazma vuruldu. Karaağaç Mahalle Konağı'nın yapımı, 3 No'lu Sağlık Ocağı'nın yıkımıyla başladı. Uşak Belediyesi mahalle konakları projesiyle mahallelerin sosyal hayatlarına etki etmeyi hedefliyor.




Uşak'ta mahalle konakları için ilk kazma vuruldu. Karaağaç Mahalle Konağı'nın yapımı, 3 No'lu Sağlık Ocağı'nın yıkımıyla başladı. Uşak Belediyesi mahalle konakları projesiyle mahallelerin sosyal hayatlarına etki etmeyi hedefliyor. Konaklar her mahalleye yapılacak, belirlenen noktalarda 2015 yılında çalışmalar tamamlanacak. Karaağaç Mahalle Konağı içinde sağlık ocağı yeniden hizmet verecek. Konakta ayrıca mahalle muhtarlığı, halkın kültürünü yansıtacak etkinliklerin yapılacağı odalar ve kadınlar için özel alanlar yer alacak. Belediye, binada psikolojik danışmanlık hizmeti de verecek.


"Söz verdiğimiz gibi"

Konak çalışmalarında ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Söz verdiğimiz gibi bütün mahallelerimizin gelişimini istiyoruz. Mahallelerimize sosyal alanların yanı sıra belediye hizmetlerini yakınlaştırmak ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de vermek niyetindeyiz. Bu sayede boşanma gibi olayların önüne geçmek düşüncesindeyiz" dedi. Diğer mahallelerde de yer tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Cahan, "Konakları yaptıktan sonra mahallelerin kültürlerini, geleneklerini gözeten bir yapıda çalışma sistemi oluşturulacak. Bu sayede yeni neslin geçmişini unutmaması sağlanacak" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön