19 / 04 / 2024

Konya Selçuklu'da 4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya Selçuklu'da 4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya İli, Selçuklu İlçesi, Dikilitaş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 4 milyon 126 bin 930 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 




Konya İli, Selçuklu İlçesi, Dikilitaş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 4 milyon 126 bin 930 TL bedel ile icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 22 Mart 2018 olarak belirlendi. 

 

Özellikleri : Konya İl, Selçuklu İlçe, 15746 Ada, 6 Parsel, DİKİLİTAŞ Mahalle/Köy, ihalesi yapılacak taşınmaz Konya İli, Selçuklu İlçesi , Dikilitaş Mahallesi, 75 cilt, 7587 sayfa, 25 N1 pafta 15746 ada 6 Parselde kayıtlı 6.922,0 metrekare alanlı arsanın üzerine yapılmış,her birinin bodrum katı, zemin katı, üç adet normal katlı olan, toplam iki adet dükkan ile elli dört adet daireye havi dört adet blogun;-4637/6922 hissesi SS Suffe Konut Yapı Kooperatifi adına kayıtlıdır.Gayrimenkulün Adresi:Sancak Mahallesi, Taçmahal caddesine cepheli A Blok No:33 ve B Blok No:35 de Beste Sokağa cepheli, C Blok No:1 ve D Blok no:3, Selçuklu/Konya dır.Borç konusu taşınmaz ;Konya İli , Selçuklu İlçesi , Sancak Mahallesi , Taçmahalcaddesine cepheli, A Blok no:33 ve Blok no:35 de, Beste sokağa cepheli, C blok no:1 ve D Blok no:3 deki dört adet bloğun üzerinde bulunan iki dükkan ile elli dört adet dairenin tamamıdır.Bu parselde arsa payı 4637/6922 olmak üzere borçlunun hissesine düşen arsa miktarı 4637/922 x 6.922,0 m² : 4.637,0 m² dir.Her bir daire ;antre, salon , üç oda, banyo, tuvalet, mutfak ve holden ibarettir. İki adet balkon vardır.Brüt inşaat alanı 130 m² , net inşaat alanı ise 110 m² civarındadır.Salon ve oda tabanlarına taban tahtası çakılmıştır.Sulu kısımların tabanına seramik döşenmiştir.Doğramalar ahşap, verniklidir. Pencereler ısı camlı olup mermer denizlik vardır.Bazı pencereler PVC doğramadır. İç duvar yüzeyleri harç sıvalı, plastik boyalıdır.Mutfakta mermer tezgah ile tezgah alt ve üst dolapları vardır.Banyo,tuvalet iç duvar yüzeyleri tavana kadar fayans kaplıdır.Elektrik ve su tesisatı vardır.Yapılan keşif sırasında dairelerde ikamet edilmekte olduğu gözlenmiştir.Borç konusu taşınmazda üzerinde bulunduğu blokların bodrum katı, zemin katı, üç adet normal katı vardır.Parsel üzerindeki bloklarda toplam iki adetdükkan , elli dört adet daire bulunmaktadır.

 

Kıymeti : 4.126.930,00 TL
1. Satış Günü : 22/03/2018 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 19/04/2018 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : AKABE MAH.CEMİL ÇİÇEK CAD.KONYA ADALET SARAYI A BLOK ZEMİN KAT NO:20 ADLİYE MEZAT SALONU KARATAY/KONYA 

 

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/6431 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.19/01/2018


Geri Dön