20 / 04 / 2024

Konya Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı başlıyor!

Konya Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı başlıyor!

Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nde ihale süreci bitti, çalışma başladı. 2008 de başlayan AB destekli hibe projesinde yıllardır atıl kalan proje için yer tahsisi yapıldı. Start verilmesi için 610 günlük süre başladı.



PROJE bütçesi 8,599 Milyon Avro olan "Seydişehir Atıksu Arıtma Tesisi insası Projesi" 16 Şubat 2015 de ihalesi yapılarak M.P.E. firmasına verildi. İhalesi gerçeklesen proje Diken İci Mevki'sinde 94 Bin m2 alana inşaatı kurulacak. İhale şartnamesine göre tesis 20 ay sonunda faaliyete gececek. Diken İci Mevkii'ne yapılacak Atık Su Arıtma Tesisi ile Sugla Gölü"ün kirlenmesi önlenecek ve gölün beslenmesi için ayrıştırılmış saf su verilecek. Kalan atıklar ise özellikle ağaçlandırmada gübre olarak değerlendirilmesi planlanıyor. 


2008'DE Seydişehir Belediyesi'nin başlattığı projede su ve kanalizasyon hizmetlerinin büyükşehirlere verilmesiyle Koski'ye teslim edildi. Atık su antma tesisi yapım işi yapılan ihale sonucunda 2 İngiliz firması, 1 Fransız firması ve 1 Türk firmasından oluşan konsorsiyum tarafından üstlenildi. Projenin Seydişehir Koordinatörü Mr. Anton Bayers, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ı makamında ziyaret ederek projenin çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Bayers, Seydişehir'de böyle büyük bir projede görev aldığı için memnun olduklarım dile getirdi. 


TEMİZ ÇEVRE İÇİN 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, uzun zamandır sürüncemede kalan Seydişehir'in çok önemli bir projesi olan Atıksu Antma Tesisi Projesi'nde nihayet sağlıklı bir şekilde çalışmalara başladığının müjdesini verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm 39 projesinin Seydişehir ayağı olan "Seydişehir Atık Su Antma Tesisi projesi" Avrupa Birliği Yatınmlan Dairesi Başkanlığı katkılan ile Seydişehir için başladığını ifade ederek, 2008 yılında dönemin Belediye Başkanı İbrahim Halıcı tarafından başlatılmış fakat bir türlü sağlıklı bir sonuca vanlamayan projenin hayata geçirilmesi ile Suğla Bölgesi'nin rahatlayacağını söyledi. Başkan Tutal, Seydişehir, Suğla Cölü'ne uzun yıllardır Akçay Deresi ve diğer kanallannm milyonlarca metreküp kanalizasyon anğınm bırakıldığını; bundan sonra ise temiz su ile tanma kalite katacaklanm hem de Seydişehir'in temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacağını dile getirdi. 


Star Konya


Geri Dön