28 / 03 / 2024

Konya, TOKİ Konutları'nın devam etmesini istiyor!

Konya, TOKİ Konutları'nın devam etmesini istiyor!

Konya'lı vatandaşlar, Toki Konutlarının her ilçede devam etmesini istiyor. Süleyman Göksu'nun Konya'da Toki Konutları isimli yazısı Anadolu Telgraf'ta yayımlandı. İşte Anadolu Telgraftaki yazı..



Hükümet Toki Konutlarında, Türkiye çapında önemli başarılara imza attı. Konya'da Toki'den nasibini alan iller arasında. 


Konya'lı vatandaşlar, Toki Konutlannın her ilçede devam etmesini istiyor. Selçuklu'da 20 daireye 5 binin üzerinde başvuru geldi. 20 kişi sevinçli 5 bin kişi üzgün olarak ayrılacak. 

En ücra köşelerde, en ucuz arsa fiyatlan 30-40 bin TL arası değişiyor. Ruhsat almak ve inşaat yapmak bir hayli zor ve hayal. Çokta masraflı. Bazı kişiler, ruhsat almaktan kaçıyor ve kaçak yapılaşma oluyor. Ancak, 2+1 1er 5 bin TL peşinatla, aylık taksitlerle veya 3+1 ler 10 bin TL peşinatla, aylık taksitlerle Tokiye yazıhp 2 yıl içerisinde içine geçmek mümkün. Toki Konutlannın yaşam kalitesini de yükseltiği ortada. Çatlak sesler çıksa da, bunun gerçeği yansıtmadığını herkes biliyor. 

Yapılıp teslim edilen konutlarda, büyük iş kapısı oluştu. Her 2 veya 3 blokta 1 kapıcı veya temizlikçi görev yapmakta. Buralara. İlköğretim Okulu, Devlet Memuru, Öğretmen geldi. Marketler, mağazalar, berber, terzi, kasap, manav, eczaneler hizmet vermekteler. Ulaşım için taşıtlar ve şöförler geliyor. Devlete elektrik, su, doğalgaz abonelikleri oluştu. Vatandaşlar aynca Devlete vergi ödüyorlar. Aslında burda, hem Devlet hem halk karlı. Vatandaşlardan Toki konusunda çok talep geliyor. Bu hususta tüm Belediyelere büyük görev düşmektedir. 

Kısacası Konyalı vatandaşlar, her ilçede Tokilerin artmasını bekliyorlar. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön