29 / 03 / 2024

Konya'da tapu ve kadastro belgeleri dijital ortama aktarılıyor!

Konya'da tapu ve kadastro belgeleri dijital ortama aktarılıyor!

Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, pilot uygulama kapsamındaki Karatay Tapu Müdürlüğü' nde, önceki yıllara ait belgelerin tamamının dijital arşive aktarıldığını söyle di...




Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün hizmet alan vatandaşlara daha iyi, hızlı ve güvenilir hizmet vermek adına çeşitli projeler ürettiğini ifade etti.


Arşivlerin de dijital ortama aktarılmasının bu projelerden biri ve en önemlisi olduğunu belirten Tugay Kaya, "Arşivimizin, hızlı ve ulaşılabilir olması önem verdiğimiz konulardan bir tanesidir. Türkiye'nin tamamında bu uygulama mevcut. Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüze bağlı Karatay Tapu Müdürlüğümüz pilot uygulama kapsamındadır" dedi.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde, 1900'lü yıllardan kalan arşivler olduğunu, gerektiğinde o arşivdeki belgelere hemen ulaşmaları gerektiğini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:


"Vatandaşa, hem güvenilir hem de hızlı hizmet sunalım diye bu anlamda o belgelerin tamamının dijital ortama aktarılması düşünülmüştü. Yaklaşık bir yıldır Konya'ya bağlı 44  tapu müdürlüğümüzün tamamında dijital arşive geçiş çalışmaları devam ediyor. Günlük yapılan işlemlerin tamamı arşive aktarılıyor. Pilot uygulama kapsamındaki Karatay Tapu Müdürlüğümüzde önceki yıllara ait belgelerin tamamı dijital arşive aktarılmış durumdadır."


- Dijital arşiv yıpranmayı önleyecek


Kaya, bir müdürlükte işlem yapan bir personelin günlük işlem yapma sayısının 8 ile 12 arasında değiştiğini vurgulayarak, "Bir müdürlükte yaklaşık 23 personel olduğunu düşünelim. Bir personelin 10 işlemde 230 defa arşive girip çıkması, o belgeleri arama yapması anlamına gelir. Bu da çok ciddi bir zaman kaybına neden oluyordu. Her belge bizim için çok değerli. O belgelerin her defasında yerinden çıkarılıp incelenmesi, yıpranmasına neden oluyor. Bu yıpranmayı önlemek, hız ve daha güvenilir hale getirmek adına dijital arşive Karatay Tapu Müdürlüğü olarak geçtik" diye konuştu.


AA


Geri Dön