25 / 04 / 2024

Konyalı İttifak Holding, 2 yılda 45 şubeye ulaşacak!

Konyalı İttifak Holding, 2 yılda 45 şubeye ulaşacak!

Konyalı İttifak Holding, İstanbul'da 10 şubesi olan Adese'leri 2 yılda 45'e çıkaracak



Konya'da kurulu, bünyesinde 18 şirketi barındıran, geçen yıl sonunda borsaya kote olan İttifak Holding'in İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser, Adese AVM'leri İstanbul'a yayacaklarını belirterek, "Şu anda 134 şubemiz var. Perakende sektöründe 6. sıradayız. Sultanbeyli'de bir depo kurduk. 2 yılda kapasitemizi yüzde 400 artıracağız. İstanbul'da 10 şubemiz var. 2 yıl içinde 40-45'e çıkmak istiyoruz. Anadolu yakasında etkili olma hedefindeyiz" dedi.

HEDEF 20 BİN BAŞ HAYVAN
Adese marketlerdeki et ürünlerinin tamamını Selet markasıyla kendilerinin ürettiğini söyleyen Ramazan Keser, et fiyatlarında dürüst davrandıklarını, pahalıya satmadıklarını belirtti. Konya'da 4 farklı çiftlikte 5 bin küçükbaş, 1000 büyükbaş ve 250 bin de tavukları olduğunu belirten Keser, şöyle konuştu: "Karaman'da 5 milyon metrerakelik bir arazi üzerinde 50 milyon liralık yatırımla çiftlik kuruyoruz. Hedefimiz 5 bin büyükbaş, 15 bin küçükbaş hayvana ulaşmak."

SELVA'DA KAPASİTE ARTACAK
Şu anda 62 ülkeye ihracat yapan Selva Gıda'nın kapasitesini yüzde 75 artıracak bir yatırım yaptıklarını anlatan Keser, bu yatırımın 2011'de tamamlanacağını belirtti. Seha Yapı'nın da 10 bine yakın konutun yanı sıra alışveriş merkezleri, ofis binaları, eğitim ve sağlık yapıları inşa ettiğini hatırlatan Keser, şöyle konuştu: "İnşaat işlerimizi de İstanbul'a taşımak istiyoruz. Yılda 2 bin konut yapabiliriz. Hem konut için hem de kendi ofisimizi inşaa etmek için İstanbul'da arsa bakıyoruz."

'Hacı amcalar endeksi soruyor'
Kendileri ile birlikte İMKB'ye 19 bin 600 yatırımcı getirdiklerini belirten Ramazan Keser, "Konya'da ofisin arkasında seans odası oluşturduk. Sadece bizim hisseleri değil, başka hisseleri de gelip orada takip ediyorlar. Hacı amcalar gelip endeksi soruyor. Hatta 'Endeks yükseliyormuş, endeks alalım' diyenler bile oluyor" dedi. Keser, İttifak'ın hisselerinin şu anda istedikleri fiyatta olmadığını söyledi.

Arabistan'da iş kuracak
Seha Yapı olarak Suudi Arabistan'da bir şirket kuracaklarını söyleyen Keser, makine şirketi İmaş'ın da aralarında ABD, Paraguay ve Meksika'nın da olduğu 41 ülkeye değirmen makinesi ihraç ettiğini vurguladı.
Sabah


Geri Dön