18 / 04 / 2024

Konya'nın Selçuk ve Karatay ilçelerinde dönüşüm başlıyor!

Konya'nın Selçuk ve Karatay ilçelerinde dönüşüm başlıyor!

Konya’nın Selçuk ilçesi Musalla Bağları ve Fatih mahalleleri ile Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi (2. Kısım) ve Fevzi Çakmak Mahallesi (1. Kısım) sınırları dahilinde kalan bazı belirli alanlar, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.



Konya ve Uşak illerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, Konya’nın Selçuk ilçesi Musalla Bağları ve Fatih mahalleleri ile Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi (2. Kısım) ve Fevzi Çakmak Mahallesi (1. Kısım) sınırları dahilinde kalan bazı belirli alanlar, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.


Söz konusu kararlar doğrultusunda kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı sınırları içinde yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazine’ye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili yazıları üzerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından 3 Ekim tarihinde kabul edilen kararlar Resmi Gazete’de yayımlanmalarının ardından yürürlüğe girdi.


Uşak ili merkez ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi sınırları içinde bulunan bazı belirli alanlar ise riskli alan ilan edildi.


Bu karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 2. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 3 Ekim’de kabul edilmişti.


Memleket


Geri Dön