20 / 04 / 2024

Konya'ya il halk kütüphanesi yapılıyor!

Konya'ya il halk kütüphanesi yapılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Park'a yapılacak yeni İl Halk Kütüphanesinin temeli törenle atıldı

 



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Park'taki törende yaptığı konuşmada, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yeniden düzenlenen ve Konya'da sosyal hayatın vazgeçilmezi olan Kültür Park'ın, İl Halk Kütüphanesi ile anlamına uygun bir yapıya kavuşmuş olacağını söyledi.

Şehrin en çok kullanılan bölgesinde temeli atılacak yeni Kütüphanenin okuma kültürünün yaygınlaştırılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Kütüphanede, okuma salonları, internet salonu, çocuk bölümü, araştırma ve seminer salonları, grup çalışma odaları, süreli yayın bölümü, açık oturma alanları ile görsel ve işitsel materyaller bölümleri olacak. Terasta da çocuklar için açık alan planlandı. Bu çerçevede Kütüphanemiz, yeni bir mantıkla ihtiyacı olan tüm bölümler oluşturulmaya çalışıldı. Yapımını, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum."

Daha sonra söz alan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula ise Konya'nın dünya uygarlığı ile değerlendirildiği zaman gurur duyulacak bir kent olduğunu belirtti.

14. ve 15. yüzyıllarda Avrupa'da uygarlık, felsefe ve bilim adına Konya'da gerçekleştirilen başarıların 10'da birinin dahi yakalanamadığını vurgulayan Kula, şunları kaydetti:
"Ben burada Konya'nın yarattığı her değeri en kapsayıcı bir anlayışla koruma, geliştirme ve geleceğe aktarma inancını gördüm. Kütüphaneler de ulusumuzun yarattığı her türlü yazılı eseri, yapıtı içeren, onu koruyan, geleceğe aktaran, bu anlamda da halkımızın hafızası beleği olan bir kurumdur. İnanıyorum ki yeni kütüphanenin, Konya'da bilim, kültür ve uygarlık yaşamı içerisinde büyük yeri olacaktır."

Konuşmaların ardından Kula, Akyürek ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, hazırlanan butona basarak, Kütüphane inşaatına ilk harcın atılmasını sağladı.

Törene, merkez Selçuklu, Meram, Karatay belediye başkanları, AK Parti Konya milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

3 kattan oluşacak yeni İl Halk Kütüphanesi binasının 300 günde bitirilmesinin planlandığı, maliyetinin ise 6,5 milyon lira olacağı öğrenildi.
AA


Geri Dön