20 / 04 / 2024

Koramic Grubu yeni ürünlerle inovasyon sürecini tamamladı!

Koramic Grubu yeni ürünlerle inovasyon sürecini tamamladı!

Son iki yıldır ürün portföyünü genişleten Koramic Grubu, zemin kaplama ve su yalıtım sistemleri konusunda yeni ürünlerle inovasyon sürecini tamamladı



Türk yapı sektöründe yenilikçi ürün peşinde koşan şirketlerin başında, bugüne kadar ertelediği yatırımları 2011'de hayata geçirmeye karar veren Koramic Yapı Kimyasalları var. Şirketin ilgilendiği alan, epoksi ve poliüretan ürünler. 2011'de Vitrafix epoksi ve poliüretan zemin kaplama ve su yalıtım sistemleri adı altındaki ürün portföyünü piyasaya sürerek, yeni jenerasyon teknik ürünleri hayata geçirdi. Firmanın diğer ilgi alanları ise yine bu kolun devamı ürünlerden oluşuyor. Seramik yapıştırıcıları, derz dolgu ve bakım ürünleri ile dış cephe ısı yalıtım malzemeleri bunlardan bazıları.

Ar-Ge çalışmalarının büyük kısmım yurtdışı destekli gerçekleşmesine rağmen, şirket Türkiye'de Bozüyük ve Mersin fabrikalarında da Ar-Ge faaliyetlerini devam ettiriyor. 2012'de epoksi ve poliüretan ürünlerden başka akrilik, çimento bazlı ürünler gibi klasik malzemelerin yerine hi-tech ürünlere yönelen firmanın Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç, öne çıkarmak istedikleri ürünlerin yapıların ömrünü uzatan, endüstride geniş alanlarda kullanılan, temizlik, tamir ve bakım kolaylığı sağlayan ürünler olduğunu söylüyor. Şirket, yurtiçinde ve yurtdışında epoksi ve poliüretan sistemlerini Cermix markası ile pazarlayacak.

Koramic'in ses yalıtımı konusunda iddialı olduğu bir diğer ürün olan Cermiphonic sistemi ise zeminlerde seramik uygulamasında kullanıyor. Cermiphonic, seramik zemine uygulandığında 50/60 desibellik bir ses yalıtımı sağlıyor. Bu ürünle Koramic, sektörde bir ilki de hedefliyor.

1998'de merkezi Belçika'da bulunan Koramic Building Products S.A. ile Türkiye'nin en büyük gruplarından Eczacıbaşı'nın yüzde 50-50 ortaklık anlaşması sonucunda kurulan şirketin yüzde 100 hissesi, 2011'in haziran ayında yapılan anlaşma ile Koramic Grubu'na devredildi. Ancak Eczacıbaşı ile birlikte hayata geçirilen ve iş ortaklığının devam ettiği VitrA Fix ve VitrA Therm markalı ürünlerin üretimine devam ediliyor.

Bilmaç, Ulaştırma Bakanlığının 2012 planlarında ciddi altyapı inşaatlarının bulunduğunu, 2023'e kadar 65 milyar dolarlık altyapı yatırımının olacağını söylüyor. Bunun yüzde 60'ının 2015'e kadar hayata geçeceğini, bu yatırımlarda yapı kimyasallarının kullanıldığı düşünüldüğünde potansiyelin büyük olduğuna değiniyor. Bilmaç, gelişmelerin ışığında Akdeniz ve Ege'de yeni üretim tesisleri kuracaklarını anlatıyor. Ege Bölgesi'nde bir toz yapı kimyasalları tesisi yatırımı başlatılacak.

Şirket, daha çok teknik ürünler pazarında faaliyetlerini artırmayı planlıyor. Kuzey Afrika (Libya) ve Suriye'de halen devam eden belirsizlikler nedeniyle özellikle Orta Asya Cumhuriyetlerinde faaliyetleri artırmak hedefler arasında. Doğu Avrupa ve Balkan ülkeleri de fırsat olarak görülüyor.

Koramic Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buldurgan, yapı kimyasalları alanında yeni ürünlerin geliştirilmesine öncülük yapmak, ürünlerde kalitenin sürekliliğinin korunmasına katkıda bulunmak ve bu ürünlerin doğru kullanılması konusunda sistematik çözümler üretmek için çalıştıklarını söylüyor. Koramic'in 2012 için planı, inşaat sektörüyle paralel olarak yüzde 10 büyüme sağlamak.

Şule Laleli/Fortune


Geri Dön