29 / 03 / 2024

Şemsettin Aydın: Yeni ruhsatlar anlaşma sürecini hızlandırdı!

Şemsettin Aydın: Yeni ruhsatlar anlaşma sürecini hızlandırdı!

Kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de projelerinin hızla kendilerini göstermeye başladığına dikkat çeken Baysaş İnşaat Başkanı Şemsettin Aydın, “Yeni ruhsatlar anlaşma sürecini hızlandırdı” dedi.



Konutta durgunluğa neden olan seçimler, ramazan ayı ve yaz mevsiminin geride kalmasıyla birlikte inşaat firmaları açılacak yeni sezon için şimdiden kolları sıvadılar. İmar sorunlarının çözüldüğü ve milyarlarca liralık birçok gayrimenkul projesinin yükseldiği Fikirtepe, inşaat sektöründe yeni sezonun gözdesi olmaya aday. Bölgede iki yıl önce 4 bin 400 lira seviyesinde olan projelerin metrekare birim fiyatları bugün 8 bin lira seviyesine ulaştı.


HEM OTURUMCU, HEM YATIRIMCI ALIYOR

Bölgede yeni ruhsatların alındığına dikkat çeken Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, bu sayede konut projelerinin Fikirtepe’ye olan inancı artırdığına dikkat çekti. Aydın, “Bu da arsa sahipleri ile müteahhitler arasında anlaşma sürecini hızlandırdı. Fikirtepe, hem oturum, hem de yatırım açısından yüksek satış performansına sahip. Biz de ortaya çıkan bu tablo nedeniyle İstanbul 216 ikinci etap projemizi hayata geçirmek için son aşamaya geldik” dedi.


80 MİLYON DOLAR'LIK YENİ ETABA BAŞLIYOR

Fikirtepe’de İstanbul 216 projesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ruhsat alan ilk firma olan Baysaş İnşaat, 80 milyon dolara mal olacak ikinci etap projesi için yıkım çalışmalarını tamamlayarak ruhsat sürecine girdi. Eylül ayı itibarıyla yeni etapta satışlara başlayacaklarını anlatan Şemsettin Aydın, yaklaşık 580 konuttan meydana gelen İstanbul 216’nın ikinci etabında biri home ofislerden oluşan toplam üç blokun yer alacağını söyledi. Projede 1+1’den 3+1’e kadar farklı konut tipleri ve sosyal alanlar da bulunacak.



Dünya


Geri Dön