19 / 04 / 2024

Koray Malhan: Açık ofislere yeni düzen geliyor!

Koray Malhan: Açık ofislere yeni düzen geliyor!

Cirosunun yüzde 70'ini ofis mobilyalarından sağlayan Koleksiyon'un Tasarım ve Marka Direktörü Koray Malhan "Açık ofislerde daralan çalışanlara yeni düzen geliyor" dedi.



Ofisler çalışanların hayatlarının büyük bölümünü geçirdiği alanlar ancak öyle bir değişimden geçti ki çalışanlar sudan çıkmış balığa döndü. Odalardaki tüm sırlar bir anda açık ofislerle gün yüzüne çıktı ancak bu durum pek çok dezavantajı da beraberinde getirdi. İnsanlar telefonla konuşamaz hale geldi. Diken üstünde çalışma durumu peşi sıra verim düşüşleri getirdi. Cirosunun yüzde 70'ini ofis mobilyalarından sağlayan Koleksiyon'un Tasarım ve Marka Direktörü Koray Malhan, "Mobilyanın çalışanların iletişimini üst seviyeye çıkarması gerekiyor. Harika mobilyalar alın ama çalışanı tuvaletin yanında bir yere konumlandırırsanız olmaz. Bu otobana kütüphane kurmaya benzer. Bütün emek çöpe gider" diyor. Açık ofislerin kapalı odalar kadar sorunlu olduğunu dile getiren Malhan, "Kapalı odalardan çıkıp birden açıldık. İki uç oldu. Dolayısıyla sorun çıktı" diyor. Yeni koleksiyonda ofislere balyoz etkisi yaratacaklarını dile getiren Malhan, "Yenilenme ve dönüşüm imkanlarını, şeffaf ve dışarıya açık ama gerektiğinde bireysel çalışma alanlarına imkân veren önermelerle bir koleksiyon hazırladık. Tasarımlarımız çalışanlara hem iş arkadaşlarıyla aynı ortamda olma hem de kendi şahsi alanlarını yaratma olanağını aynı anda sağlıyor" diye konuştu. 


EN HIZLI AÇIK ALANLARIN CİROSU BÜYÜDÜ

Bu yıl 4 yeni mağaza açacaklarını dile getiren Malhan, Güney ve Kuzey Amerika'ya baktıklarını söyledi. Geçen yıl 132 milyon lira olan cironun bu yıl 150 milyonun üzerine çıkacağını belirten Malhan, "Ofisle büyümeye devam edeceğiz" dedi. Malhan ciro içinde en yüksek payı alan ürün gruplarını ise şöyle sıraladı: "Masalar yüzde 35, sandalyeler 30, açık alanlar 22 (kendi payını 4 katı büyüten tek alan) dolaplar 10, executive mobilyalar yüzde 5



Sabah 


Geri Dön