23 / 04 / 2024

Kore Büyükelçisi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inceledi!

Kore Büyükelçisi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inceledi!

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaat alanında incelemeler yaptı. 



Bazı temaslarda bulunmak üzere gelen Choi, köprü inşaatının devam ettiği Lapseki ilçesini de ziyaret etti. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Choi, ardından, tamamlandığında dünyanın en uzun aralıklı köprüsü unvanını alacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaat alanına geçti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Koreli şirketlerce yapılacak olan köprü alanını ziyaret etmekten olayı mutlu olduğunu dile getiren Choi, şunları söyledi;

"Kore ile Türkiye arasındaki ilişkiler siyasi, ekonomik, savunma ve kültürel yönden çok derin. Bununla birlikte ekonomik ilişkilerin 2013 yılında serbest ticaret anlaşması yönünden daha da büyüyeceği gözüküyor. Dolayısıyla bu noktada köprünün büyük işlere vesile olacağını ümit ediyorum. Bu köprüyü, Koreli şirketlerin Türkiye'ye yaptığı yatırımlar içerisinde en manidar yatırımlardan birisi olarak görüyorum. Köprünün bölgesel anlamda hem Türkiye için, hem dünya için çok iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Bir elçi olarak son derece gurur duyuyorum ve Türkiye'nin gelişmesinde de ileride katkı sağlayacağını düşünüyorum." 


 


Geri Dön