26 / 04 / 2024

Körfez Köprüsü'ün kaba inşaatı tamamlandı!

Körfez Köprüsü'ün kaba inşaatı tamamlandı!

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde kopan 'catwalk' halatlarının yeniden çekilmesi sonrasında işçi ve mühendislerin yürüyeceği 'kedi yolu' montajına da başlandı. Kedi yolu temmuz ayında tamamlanacak.



ORHANGAZİ  İzmir  Otoyol Projesi kapsamında yapılan İzmit Körfezi Geçiş Köprüsi'nde 'kedi yolu' montajına başlandı. Köprünün Hersek ve Dilburnu’ndaki her iki ayak aralığındaki başlangıç ve kesimde dengenin sağlanması için eşit uzaklıklarda sürdürülen ve ancak 10’da 1’i tamamlanan kediyolu montajının temmuz sonunda bitirileceği ve ve daha sonra tabliyelerin montajına başlanacağı belirtildi. Tamamlandığında İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek otoyol projesinin en önemli geçiş noktası Körfez Köprüsü’nde, şubat başında çekilen, üzerine işçi ve mühendislerin çalışacağı catwalk monte edilen çelik halatlar, 21 Mart’ta Hersek Burnu ayağındaki bağlantı yerinden kopması sonucu İzmit Körfezi’ne düştü. 


Kaba inşaat tamam


Bu zaman zarfında, firma Körfez Köprüsü’ne araçların geçeceği tabliyeler de hazırlandı. Bağlantı yollarındaki kaba inşaatlar tamamlandı. 


Akşam


Geri Dön