26 / 04 / 2024

Körfez yatırımcıları Türkiye'de yatırıma devam edecek!

Körfez yatırımcıları Türkiye'de yatırıma devam edecek!

Dubai'deki emlak fuarı Cityscape'in bir numaralı gündemi terör eylemleri oldu. Körfez yatırımcıları endişeli olsa da Türk inşaat şirketlerine, "Türkiye'nin geleceğine bakıyoruz" diyerek, yatırıma devam sinyali verdi.



Dubai'deki emlak fuarı Cityscape'in bir numaralı gündemi terör eylemleri oldu. Körfez yatırımcıları endişeli olsa da Türk inşaat şirketlerine, "Türkiye'nin geleceğine bakıyoruz" diyerek, yatırıma devam sinyali verdi.


Türkiye'den geçtiğimiz yıl 30, bu yıl ise 61 firmanın rekor katılım gösterdiği dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global 2015, kapılarını buruk açtı. Türkiye'de yaşanan terör olaylarının gölgesinde başlayan fuarda, önce Dağlıca ardından Iğdır'da yaşanan saldırı haberleri moralleri bozdu. Fuara katılan sektörün önde gelen temsilcileri, yabancı yatırımcıların Türkiye'de yaşanan gelişmelerle ilgili endişeli fakat yatırım yapma konusunda ise kararlı olduklarını kaydetti. Bugüne kadar Körfez ülkelerine yaklaşık 2 milyar dolarlık konut satan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'deki olumsuz gelişmelerle ilgili "Konut satarken istikrar adası diye sunuyorduk. Bu konumumuzu elimizden aldılar. Buna rağmen ülkemizin tanıtımına devam ediyoruz" dedi. Fuarda gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, sektör olarak yaşanan olaylardan negatif etkilendiklerini ancak kısa sürede toparlanacaklarını belirterek, "Yabancı yatırımcılar, sıkıntıları net olarak dile getirmiyor ama endişeleri var. Yine de yatırımda kararlılar. Ağaoğlu Grubu olarak, bugüne kadar ülkemize yaklaşık 2 milyar dolarlık döviz getirdik. Her şeye rağmen işimizi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


En büyük çıkışı krizlerde yaptık

Ülkede yaşanan her türlü kriz ortamında daha büyük atılımlarda bulunduklarına dikkati çeken Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Grup olarak en büyük çıkışlarımızı kriz dönemlerinde yaptık. Ülkemiz şu anda biraz sıkıntı yaşıyor. Buna rağmen yeni yatırım hamlelerine hazırlanıyoruz. Türkiye de bu krizden ekonomik ve siyasi anlamda büyüyerek yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.


Yabancının vazgeçme eğilimi yok

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise yurtiçinde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen yabancıların Türkiye'nin geleceğine inandıklarını vurgulayarak, "Bu olaylar ertelemeye neden oluyor ama vazgeçme eğilimi yok. Kimse bize orada neler oluyor demedi. İnsanlar büyük resme bakıyor" diye konuştu.


Tedirginlik var ancak süreç geçici

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ise, Türkiye'nin 30 yıldır bu sorunlarla karşılaştığını belirterek, "Tedirginlik var ancak bu sürecin geçici olacağını düşünüyoruz" dedi. Dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, yabancıların da yerli yatırımcı gibi kurdaki yükselme beklentisiyle bekle-gör pozisyonuna geçtiği bilgisini verdi.


Türkiye tecrübeli bunu da atlatır

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yabancı yatırımcıların, Türkiye'de yaşanan olumsuz gelişmeleri takip ettiğini söyledi. Körfezli yatırımcının soru işaretlerine rağmen uzun vadeli düşünerek, yatırıma devam ettiğini ifade eden Çetinsaya, "Olumsuz haberler yüreğimizi yakıyor. Ancak hepsinin üstesinden geleceğiz. Ülke olarak 30 yıldır uğraşıyoruz, bunları aşmakta tecrübeliyiz" diye konuştu.


Finans Merkezi Körfez prömiyerinde

Ağaoğlu Grubu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni Dubai Cityscape'de Körfez yatırımcılarına tanıttı. Finans merkezinde hafriyat çalışmalarını tamamladıklarını ve metro bağlantılarını yaptıklarını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, "Donanımı biz yapıyoruz. Yazılımı da bekliyoruz" dedi. Dünyadaki bütün gelişmiş ülkelerin finans merkezi olduğuna dikkat çeken Halisdemir, "Bunun en güzel örneklerinden biri Dubai Uluslararası Finans Merkezi. 3 senede bölgenin İsviçresi olmuşlar. Gereği yapılırsa 3 yılda da finans merkezi oluşabiliyor. Bunun için 3 konu çok önemli: Teşvik, vergi ve yüzde 100 yabancı girişini kabul etmek. Benzer bir model Türkiye'de de uygulanabilir" diye konuştu. 


Yabancıya 300 milyon dolarlık satış hedefi

Dubai'deki fuarda Tarlabaşı360 projesinin yeni rezidansları tanıtıldı. Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, fuarda 300 milyon dolarlık satış yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'ye ilgi her geçen gün artıyor. Biz de yüksek bir satış hedefi koyduk" dedi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Körfez yatırımcılarının Taksim'e geldiklerini söyledi. Tarlabaşı360'la birlikte bölgenin yeni cazibe merkezi olacağını anlatan Başkan Demircan, İstiklal Caddesi paralelinde yeni bir uluslararası cadde oluşturacaklarının bilgisini verdi. 


Sabah


Geri Dön